Mooi om te weten...
Alvear Pedro Ximénez 1927 is een juweeltje uit Andalusië. Een uniek product uit de oudste bodega van Córdoba. Dit is een stevige wijn met een goed evenwicht tussen frisheid en zoetheid, het lekkerst koud (ongeveer 8ºC) bij een dessert. Een genereuze wijn met een prime prijs-kwaliteitsverhouding en een score van Robert Parker van 96/100. Simpelweg fantastisch.
Kenmerken
Soort Wijn: | sterke Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 1927 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Montilla-Moriles (Andalusië, Spanje) |
Wijnkelder: | Bodegas Alvear |
Inhoud: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Pedro Ximénez |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 16% |
Beschrijving
Alvear PX 1927 (Pedro Ximénez)
PROEFNOTITIES VAN Alvear PX 1927:
- Uitzicht: glanzend mahonie tinten jodium.
- Neus: elegant, krachtig, aantrekkelijk, noten van rozijnen, geroosterde, herinneringen van gebak, koffie likeur.
- Mond: complex, zoet, breed, glad, herinneringen van snoep koffie, cacao op de achtergrond van rozijnen. Final lang.
APPELLATIE: Montilla-Moriles
DRUIVEN: Pedro Ximénez
VEROUDERING: gefokt door traditionele criaderas en dorpels, met zakken en kranten sprays, en vijf jaar in Amerikaanse eiken vaten verouderd.
VOORBEREIDING: gemaakt van zongedroogde druiven.
WIJNARRANGEMENT : Cabrales, coulant chocolade, foie micuit, noten.
SERVEERSERVIERTEMPERATUR: tussen 10ºC en 12ºC
ALCOHOL: 16%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
10-12ºC
De mening van de sommelier
