Trends:

Montrachet

Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Montrachet (Bourgogne, Frankrijk)
Wijnkelder: Joseph Drouhin
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Chardonnay
Allergenen: Bevat Sulfieten
Joseph Drouhin is de producent van Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017 (879,70€), een wijn witte uit Montrachet met de beste chardonnay druiven uit 2017. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017

Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017 (Chardonnay)

Producent: Joseph Drouhin

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Montrachet

druiven: Chardonnay

Meer zien

Reviews van Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017:Waarderen Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 2017:

4 /5

Het is helder geel van kleur. Ruikt goed naar banaan en lychees.Het smaakte maar naar wijn.
Niet steken met vis.
Ik was door een vriendin uit genodigd om deze Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Joseph Drouhin Montrachet Marquis de Laguiche 201720162014

4/5

Druivensoort: Chardonnay. Wijngaard: Site: Ten zuiden van de Côte de Beaune, in het land van Puligny. De helling is zeer zacht en de blootstelling zuidoosten uitstekend. Geschiedenis & traditie: Deze wijngaard (2, 70 hectare, de grootste in de Grand Cru), is in handen van de familie sinds 1363. De LAGUICHE Maison Joseph Drouhin is aan zijn zijde om het veld te exploiteren, wijnbouw en verheffen deze wijn uitzonderlijke en sinds 1947 houden aan haar wereldwijde reputatie van de bodem: rood-bruine aarde bezaaid met kiezels en gladde witte kalksteen (het woord betekent onvruchtbaar land waar niets groeit). Wijnbereiding: Oogst: met de hand in kleine kratten met het oog op de integriteit van de vrucht te behouden. Het sorteren: indien nodig, worden de druiven tweemaal gesorteerd: een keer wanneer geplukt, de tweede op een sorteer- tafel in de wijnmakerij. Persen: zeer traag, zodat de vruchten te respecteren. De laatste pers sappen worden niet behouden. White gaat direct in vaten na het gelag. Veroudering: Type: in vaten 0% nieuwe vaten. Duur: 15-18 maanden. Bron van hout: Frans eikenbossen. drogen van hout: de Tweede Kamer dringt aan op volledige controle over haar drogen hout voor meer dan 3 jaar, wat bijdraagt ​​aan de elegantie van de wijnen. Proefnotitie door Véronique Boss-Drouhin: Een waar meesterwerk! Deze wijn kan alleen de Bijbel van de Bourgogne wijnen zijn. De kleur heeft een prachtige gouden gloed. De neus toont een veelheid van smaken die men onderzoekt geluk bloemen geuren van lelie, wijnstok bloem, perzik bloesem exotisch fruit, honing, geroosterde amandelen, evolueert naar noten van zeldzame houtsoorten. In de mond, is de architectuur gedomineerd door een gladde ronding die licht blijft. Persistence is ongewoon lang, het benadrukt en verlengt de fijnheid van het geheel. Een symfonie van sensaties! Vintage: Deze vintage geproduceerde wijnen van alle stijlen, wat relatief sterke zuurgraad, meer goed afgerond. De belangrijkste factor was ijskoud. De wijnstokken hebben ondergaan, deze sterke lentevorst vaak later gerijpt, waardoor nogal zenuwachtig wijnen, niet beïnvloed door vorst plots bereikte eerder volwassenheid. Vele mooie wijnen in deze vintage veelzijdig. Service: Temperatuur: 14-15 ° C. Verbruik: 10 tot 40 jaar.
Meer zien

4/5

Een waar meesterwerk, kan men lezen over deze wijn. Men kan ook lezen de woorden harmonieuze, uitzonderlijk lange, rijke smaken of extreme elegantie. Deze Grand Cru is gebouwd voor de bewakers decennia.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis