Trends:

Wijn Montsant

Bekijk alle producten in Wijn Montsant

Montsant wijn is de benaming van oorsprong, die werd opgericht in 2001, voorheen deel uit van de DO Tarragona. De wijngaarden uitbreiding van de Priorat-regio (ten zuiden van Tarragona) in meer dan 16 gemeenten. Het mediterrane klimaat wordt begunstigd door de isolatie van de bergen die de contrasten van temperaturen dan gunstig druif looptijd bevorderen. De vochtige winden (de gabirnada) van de zee, de regen tekort te vergemakkelijken zomer. De vloer heeft drie kenmerken: compact kalksteen en kalksteen hoogtes van meer dan 200 meter (700 en lager).

De wijngaard wijn uit DO Montsant strekt zich uit over 2.000 hectare, met een sterke groei van het aantal wijnmakerijen (50) wijnen bulk export naar de Verenigde Staten en Duitsland. Met een productie van meer dan 10 miljoen kilo druiven en meer dan 800 wijnproducenten Montsant.

De witte gebruikte druivenrassen zijn: Garnacha Blanca, Macabeo, Muscat, Pansal, Parellada en Chardonnay is de meest traditionele eerste 2.

De rode wijnen van Montsantwijnen zijn zeer cuerto en stammen gebruikt voor dit rapport zijn meestal Carignan en Grenache. Daarnaast is gemaakt met: cabernet sauvignon, grenache harige, Merlot, Monastrell, Syrah, Tempranillo, Carignan of picapoll.

Koop Wijnen van Montsant online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Montsant: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Montsant: rode

alle zien

Wijn Montsant: witte

alle zien

Wijn Montsant: rosé

alle zien

Wijn Montsant: Robert Parker cijfer

Nieuw in de catalogus

alle zien