Trends:

Morgon

Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017

75cl Inhoud

Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017

18,06€
18,06€
Winkel: Lilovino NL (Frankrijk) Estimated delivery: 5 - 9 dagen
Dit product heeft een extra voorbereidingstijd van 24 uren.
Verzendkosten: 16,80€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Morgon (Beaujolais, Frankrijk)
Wijnkelder: Dominique Piron
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017 (108,36€), vervaardigd door Dominique Piron, is een wijn rode uit het gekwalificeerd wijngebied Morgon op basis van druiven uit 2017 en met 13.5º alcoholgraad. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017

Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017 blijkt dat er een donkere granaat kleur.
 • Neus: Boeket van aroma's die doen denken basic, zoals kersen of kirsch sappige vruchten.
 • Mond: elegant paleis en goed gestructureerd, samengesteld uit tannines aanwezig, maar over het algemeen goed gemengd. hebzuchtig, fruitige en minerale sterk gekenmerkt door een dichte mond en goede persistentie in vers.

APPELLATIE: Morgon

WIJNGAARD: Opgericht in 1590, is de familie Domaine Piron gerund door de 14de generatie van wijnmakers. Het is gelegen in het centrum van Morgon en heeft 50 hectare wijngaarden van oudsher gegroeid. Alle wijnen worden geproduceerd in onderling respect voor de natuur om de expressie van de grond te verwerven.

GRAPES: 100% Gamay Black

AGING: Vergrijzing in eiken vaten.

VOORBEREIDING: Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017 is een rode wijn van Morgon appellation ontwikkeld in de heuvels van de stad van Villié Morgon, in het noorden van de Beaujolais. Oude wijnstokken, meer dan 60 die zich uitstrekt over 8 hectare beheerd in overeenstemming met de regels van de landbouw en hebben een zuid oriëntatie. Ze worden tussen 200 en 300 meter boven zeeniveau op een granieten sokkel gebroken, rijk aan ijzeroxide.

PAIRING: Begeleidt heerlijk lokale gerechten met gerechten op basis van wit en rood vlees als rosbief Square, een kip aan het spit geserveerd met aardappelpuree of een kaasplank.

TEMPERATUUR: 16 °C -17

ALCOHOL: 12,5%

Meer zien

Reviews van Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017:Waarderen Domaine Dominique Piron Côte du Py 2017:

4 /5

2017 - Niet-contractuele foto. Een meer rustieke smaak, meer stenen, minder fruitige dan de meeste van zijn kameraden, hoewel de heldere rode vruchten nog steeds bestaan. In de mond, het is een dichte wijn, goed gestructureerd en opvallend - textuur, greep, bijna vlezige warmte, belast met de energie van de vruchten, maar dat lijkt meer dan de vrucht te brengen. "(Decanter Magazine) Een gestructureerde rode, minerale en zeer goede bewaker, met een mooie kruidige Druif: 100% Gamay Domaine Dominique Piron Dominique Piron, kwekers 14de generatie IN THE FAMILY De West Piron, geen" recept ", maar een veelheid aan mogelijkheden en combinaties, gebaseerd op kennis van de bodem, van de desbetreffende naam en het doel. Kwaliteitsdruiven, vertegenwoordiger van hun bodem, rijp, ernstige sortering eventueel een gedeeltelijke picking afhankelijk van de looptijd van het invallen, wat "ponsen down" en pompen, fermentatie lengten afhankelijk van de streek, benamingen en wijnen. Er zijn maar weinig technische ingrepen. Het belangrijkste idee is "voortdurend aan te passen aan de elementen." De Piron wijnen worden beschouwd als traditioneel. Ze drukken duidelijk de streek waar ze vandaan komen. Het is altijd een compromis tussen het onderzoek van de beste tannines en het behoud van finesse, elegantie en zuiverheid. Sommige gematigde boerderijen in vaten brengen een beetje rondheid zonder de houtachtige noot die niet altijd geschikt zijn voor Gamay.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Domaine Dominique Piron Côte du Py 20172016

4/5

Een speciaal wijn rode voor een speciaal persoon.
Heeft een erg sterke kleur. Aroma's van gedroogde vruchten. Zeer vlezig in de mond.
Ik heb ervan genoten zonder het te koppelen.
Meer zien
Gerrit Nieuwenhuizen