Trends:

Mosel

Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016

75cl

Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2017

23,25€
23,25€

Dit product is niet beschikbaar.
Je kunt kopen Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2017

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Mosel (Mosel - General, Duitsland)
Wijnkelder: Markus Molitor
Volume: 75cl
Druiven: Riesling
Allergenen: Bevat Sulfieten
Uit de wijnkelders van Markus Molitor (Mosel) ontvangen wij Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016 , een wijn witte met geselecteerde riesling druiven uit 2016. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016

Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016 (Riesling)

Producent: Markus Molitor

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Mosel

druiven: Riesling

Meer zien

Reviews van Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016

4

3 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016:Waarderen Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 2016:

4 /5

Alte Reben Riesling Trocken is een bijzonder mooie Riesling van Weingut Markus Molitor uit Bernkastel-Wehlen in de Duitse Moezel. De kracht van Molitor zit vooral in de traditionele druivensoorten van de Moezel, waarvan de Riesling de belangrijkste is. Een prachtig voorbeeld daarvan vormt zijn Molitor Riesling Alte Reben. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de minerale hellingen van de Niedermenniger Herrenberg aan de rivier de Saar. De bodem is daar steenhoudend met stokken van 50 tot 60 jaar oud. De familie Molitor maakt al 8 generaties lang wijn op hun landgoed. In 1984 nam Markus Molitor de ver- antwoordelijkheid op zich voor het prachtige, maar destijds erg kleine wijnhuis. Hij was toen net 20 jaar oud en de wijngaarden slechts 3 hectare groot. Ondanks zijn jeugd waren zijn visie en ambitie duidelijk: wijnen maken die de voormalige glorie van de Moezel vallei in ere zouden herstellen. Dat dit is gelukt, blijkt wel uit het feit dat de wijngaarden onder zijn supervisie zijn uitgegroeid tot meer dan 38 hectare. Markus Molitor behoort tegenwoordig tot één van de beroemste Duitse wijnmakers. Hij heeft dit voor elkaar gekregen door vooral te werken met de specialiteit van de regio: de Riesling. Zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder wordt er met preciesie en geduld gewerkt om wijnen te maken die recht doen aan hun herkomstgebied. Herkenbare, frisse wijnen met een prachtige structuur en diepte. Door de late oogst wordt de Molitor Alte Reben Riesling mineralig, complex en rijk. Een Qualitätswijn met klasse. Na de oogst in november worden de druiven voorzichtig gekneusd, waarbij de schillen enkele uren meegisten. De temperatuur wordt tijdens de gisting zeer laag gehouden, waardoor de wijn langzaam rijpt en het fruit tot volle expressie komt. De Molitor Alte Reben Riesling Trocken past uitstekend bij varkens- en wildzwijngebraad, zuurkoolschotels, Oosterse gerechten en rijpe kazen. De wijn is nu op dronk maar kan moeiteloos 20 jaar bewaard worden.
Meer zien
,

4 /5

We hebben het met een Chinese drie lekkernijen rijst waardeerd. Ik kocht het op verzoek van een vriendin.
De Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel is lichtgeel met heldere reflecties. Aroma's van citroen en grapefruit. Men merkte erg goed de zuurgraad van Markus Molitor op, zeer goed.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel 20162017

4/5

Ze hadden het in een bar van wijn per glas.
Markus Molitor Riesling Trocken Alte Reben Mosel , diep geel van kleur. Duidelijke notities van witte bloemen. Het heeft een lichte zoute smaak.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis