Over Drinks&Co

Uvinum wordt geboren in 2009 als een social network voor wijnliefhebbers. Met een duidelijk doel: wijn en het genieten van wijn toegankelijk maken voor iedereen. Wij wisten dat wijn meer is dan alleen een drank. Het is het openen van een nieuwe fles, het inschenken in een glas, genieten van de aroma´s en smaak. En dit alles willen we delen met iedereen.

In 2010 werd Uvinum een internationaal project. Wijn is universeel en kent geen grenzen of talen. De eerste laden als Frankrijk, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië werden gevolgd door Portugal, Nederland, België, Oostenrijk, Denemarken en landen in Latijns-Amerika.

Kort daarna, in 2011, vroegen onze gebruikers om meer aanbod in onze winkel. Reden om nieuwe categorieën alcoholische dranken, gourmetproducten en accessoires toe te voegen. Dit leidde tot een betere connectie met onze klanten en het aantal producten groeide samen met de vraag.

In 2012 ontdekten we dat ons verkoopmodel met lidmaatschap geen goede koopervaring biedt aan onze gebruikers. Daarom veranderde Uvinum naar het concept van een marketplace, veiliger voor iedereen. We creëerden een veilige webwinkel waar de klant steeds geïnformeerd wordt over zijn bestelling en volledige productinformatie krijgt, in samenwerking met onze partnerwinkels die zorgen voor een juiste en tijdige levering.

2016 was een beslissend jaar. Uvinum werd door de prestigieuze International Wine Challenge (IWC) erkend als beste online winkel voor wijn. De jury prees de ´fantastische selectie van producten, het gebruikersgemak van het platform, de focus op de jonge consument en intelligente aanbiedingen´.

In 2017 verstevigen we de positie van Uvinum als beste Europese marketplace voor wijn, bier, sterke drank en gourmetproducten. Onze meer dan 150.000 klanten, verspreid over 14 landen, kunnen kiezen uit meer dan 100.000 producten. Ook kunnen zij gebruikmaken van persoonlijk koopadvies en genieten van de totaalervaring die wij na 9 jaar hebben gecreëerd samen met en voor onze gebruikers.

In 2018 wordt Uvinum overgenomen door Pernod Ricard, ´s werelds tweede producent en distributeur van acoholische dranken, met als doel online marktleider te worden in de verkoop van drank. De aankoop geeft Uvinum toegang tot een groot aantal hulpmiddelen en maakt het merk sterker voor toekomstige en grotere uitdagingen.

2019 was een belangrijk jaar voor de online strategie van Pernod Ricard. Halverwege het jaar neemt het de nummer 1 online winkel van Spanje, Bodeboca, over. Daarmee wordt de groep opnieuw groter en Uvinum en Bodeboca werken samen verder aan het bereiken van een gezamenlijk doel: de nummer 1 winkel wereldwijd worden voor wijn, champagne en sterke drank.

In 2020 wordt Uvinum Drinks&Co. Het nieuwe merk krijgt een nieuwe website met nieuwe technologie en een topteam achter de schermen. De online winkel wordt compleet vernieuwd en aangepast aan de wensen van onze klanten, geheel volgens de toekomstvisie van Pernod Ricard.

  • Visa
  • MasterCard
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • GoDaddy Verified & Secured