Trends:

Pantelleria

Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016

75cl

RP96ParkerGR3Gambero Rosso

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: zoete Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Pantelleria (Sicilië, Italië)
Wijnkelder: Donnafugata
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Zibibbo (100%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.5%
Bibenda Score: 5
Donnafugata is de fabrikant van Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016 (640,26€), een wijn zoete met herkomstaanduiding Pantelleria die zibibbo druiven bevat uit 2016 en die een alcoholgehalte van 14.5º heeft.Serveer deze Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016 tezamen met foie en schimmelkaas om zo nog meer van zijn smaak te genieten. Een wijn zoete beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en zowel gidsen als tijdschriften uit de branche beoordelen hem met robert parker cijfer: 96.

Beschrijving van Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016

Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016 (Zibibbo)

PROEFNOTITIES VAN Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016:

 • Uitzicht: helder geel, oranje reflecties.
 • Neus: abrikozenjam, dadels, gedroogde vijgen, rozijnen en gekonfijte citrus.
 • Mond: alle verleiding vloeistof fluweel, een omhullende wijn, complex en perfect gebalanceerde zoetheid, smaak en gladheid.

APPELLATIE: Pantelleria.

VINES: Donnafugata

GRAPES: Muscat van Alexandrië.

Bijpassende wijn: blauwe kazen.

SERVEERTEMPERATUUR: 10-12 °C

ALCOHOL: 14,5%

Meer zien

Points

RP96ParkerGR3Gambero Rosso

Reviews van Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016

4

5 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016:Waarderen Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 2016:

4 /5

Stijl: Dessert wijn - natuurlijke zoete witte rozijnenwijn
Classificatie: DOC Pantelleria
Fabrikant: Donnafugata
Inhoud: 75 cl
Druiven: 100% Zibibbo (muskaatdruif)
Regio: Sicilië
Productiegebied: eiland Pantelleria
Vinificatie: De druiven komen uit 12 verschillende districten van het eiland gekenmerkt door een unieke microklimaten die verschillende rijpen tijden te bepalen. De oogst begint na 15 augustus met druiven die bestemd zijn voor vernietigende natuur die optreedt in de zon en de wind en duurt 20-30 dagen.
In september is de druiven worden geoogst, hoe minder vroegrijpe en werk fris: ze afkoelen tot de aroma's te bewaren en vervolgens worden voorzichtig geperst om het sap te krijgen. Aan het vergisten van wort wordt toegevoegd - bij verschillende gelegenheden - rozijnen sgrappolata de hand. Dit is een delicate fase van maceratie gedurende welke de rozijnen geeft zijn uitzonderlijke erfgoed van persuasieve zoetheid, frisheid en speciale aroma. Vervolgens wordt de wijn gerijpt in tanks minstens 7 maanden en 12 maanden in de fles.
Meer zien
,

Ben Ryè Donnafugata Pantelleria 2016

4 /5

Licht goud van kleur, met bronzen glints en bedwelmende geuren van abrikozen en rozijnen. In de mond is zacht en afgerond, met een heerlijke gedroogde vijgen en honing karakter dat lijkt de essentie van Pantelleria, een eiland van zon en wind te uiten. Lang en romig op de finish.
Meer zien
,

4 /5

Passito di Pantelleria Ben Rye van de prestigieuze Siciliaanse Donnafugata wijnmakerij is een uitstekende dessertwijn, het resultaat van de vergisting van druif Zibibbo druiven. De meest bekende Passito buiten de grenzen van het prachtige land, en dus ook een zeer zinvolle naam, Ben Rye betekent in het Arabisch 'dochter van de wind', met name toe te schrijven aan het eiland Pantelleria, een prachtige land omringd door de Middellandse Zee en winderig. De Ben Rye is een heel bijzondere dessertwijn, en werd het voorbeeld bij uitstek van de Passito di Pantelleria. De druiven die het leven van deze wijn geeft komt van 11 gemeenten op het eiland, die elk wordt gekenmerkt door een bijzonder microklimaat, dezelfde die helpt om Zibibbo druiven te produceren met unieke eigenschappen. De Passito di Pantelleria Ben Rye, na de oogst van de druiven augustus natuurlijk worden boven de rekken te realiseren dan in september, hoe minder vroegrijpe wordt gehouden de tweede verzamelhouder. In most uit druiven van de laatste oogst de krenten ondergedompeld, na de fermentatie die duurt tot november, waarna de wijn gedurende 7 maanden in stalen tanks, waarna het gebotteld leeftijd. Echter, alvorens te worden op de markt gebracht nog rijpen in flessen voor een jaar. Het resultaat is een Passito met grote duurzaamheid, zacht en glad, aromatische zoete wijn die meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder die van Vitae AIS Guide.
Meer zien
,

Ben Ryè Donnafugata Pantelleria 2016

Reviews van andere oogstjaren van Donnafugata Passito di Pantelleria Ben Rye' 20162015

4/5

Het Donnafugata Ben Ryé is een familie wijn van Donnafugata .
Een zoete voor elke gelegenheid. Het ruikt naar banaan. Het is wat wordt genoemd een vlezige wijn.
Niet ging met het voedsel.
Meer zien
Donnafugata Ben Ryé 2015

Andere producten van hetzelfde wijnhuis