Trends:

Pauillac

Château Latour Magnum 1997

Magnum Inhoud

RP89ParkerWS88Wine Spectator

Château Latour Magnum 1997

1.331,19€ 1.263,31€
1.263,31€ 1.331,19€
Winkel: Cave Grands Vins NL (Frankrijk) Estimated delivery: 48u - 3 dagen
Dit product heeft een extra voorbereidingstijd van 24 uren.
Verzendkosten: 44,20€
Slechts 8 stuks

-5%

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 1997 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Pauillac (Bordeaux, Frankrijk)
Wijnkelder: Château Latour
Volume: 150cl Andere volumes
Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Allergenen: Bevat Sulfieten
Château Latour Magnum 1997 (1.263,31€) is een wijn rode met herkomstaanduiding Pauillac uit de wijnkelders van Château Latour met de beste petit verdot, merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc druiven uit het wijnjaar 1997. Combineer deze Château Latour Magnum 1997 met gevogelte en wild om zo nog meer van zijn smaak te genieten. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co wat betreft de gidsen en tijdschriften uit de branche verdient hij een robert parker cijfer: 89 en wine spectator cijfer: 88.

Beschrijving van Château Latour Magnum 1997

Château Latour Magnum 1997 (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot)

De weersomstandigheden

Dit was een vintage die vol belofte begon ... maar waarvan het einde bleek vol van zorg te zijn. De oogst was nog niet eens begonnen voordat mensen al spraken van een "uitzonderlijk" jaar, op basis van zijn ongewone vroegrijpheid. In werkelijkheid werd de oogst aanzienlijk vertraagd door ongelijke bloei en een gevaarlijk stormachtige einde tot augustus ...

Gelukkig was het weer werd gunstiger in september en liet ons toe om in het gewas onder uitstekende omstandigheden te brengen. Het einde van de winter en het voorjaar waren opmerkelijk vanwege het milde en droge omstandigheden afgesloten met een zeer zonnige maand april: dus ook de vegetatie is in een vergevorderd stadium, knoppen wordt gezien in medio maart en de eerste bloemen in de "Enclos" van Château Latour zijn genoteerd op 5 mei. Het leek zo dat het jaar zeer vroegrijp zou zijn. Zware regenval in de tweede helft van mei en in heel juni verstoorde de bloei en geleid tot een zekere mate van mislukking en onvolgroeide fruit groei in de vruchtzetting, maar vooral geleid tot een langere cyclus. En hoewel het rijpen heel vroeg gestart (in de richting van 7 juli), was het duidelijk ongelijk in augustus. Hevige regenbuien die maand maakte de druiven zwellen, terwijl de hete, vochtige, bijna subtropisch klimaat begunstigd zowel krachtig groei en het ontstaan ​​van de ziekte ten nadele van de rijping van de wijnstokken. Aan het einde van augustus, zagen we dat de looptijd van de Cabernet Sauvignon was zeer onregelmatig, niet alleen van de ene bos naar de andere op dezelfde wijnstok, maar zelfs onder de bessen van een individuele tros druiven.

Gelukkig is in het begin van september, het goede weer terug en heeft ons niet meer verlaten tot het einde van de maand. In feite nam de oogst plaats tussen 08-25 september in het kader van een bijna beklemmende zon; de druiven kwam verrassend rijp en in een perfect gezonde toestand. Hoewel beperkt door onze gewone groen oogsten in juli, de trossen druiven waren toch vrij groot en het gewas, als gevolg daarvan vrij gul.

De uitstekende kwaliteit en proeverij opmerkingen

De resulterende wijnen zijn van goede kwaliteit, zonder echter in dezelfde competitie als die twee heerlijk geconcentreerd jaargangen 1995 en 1996. Goede kleuren, veel fruit, zachte textuur en redelijke structuur zijn de kenmerken van 1997, met goed uitgebalanceerd, sterk verleidelijke wijnen die vroege toegankelijk moet bewijzen. De "Grand Vin" van Château Latour gemaakt van een zeer strenge selectie van minder dan de helft van de totale productie, bevestigt met gezag en met veel finesse zijn uitzonderlijke terroir in dit technisch moeilijk vintage.

Kwaliteit: Good year

Het moment voor een optimale drinken en beste manier van serveren

De Grand Vin moeten worden vastgesteld ten minste tot 2005. Het charmante en rond tannines van Les Forts de Latour maakt het aangenaam uit 2002 en tot en met 2008.

Meer zien

Hoe te serveren

Points

RP89ParkerWS88Wine Spectator

Reviews van Château Latour Magnum 1997

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Château Latour Magnum 1997:Waarderen Château Latour Magnum 1997:

4 /5

Het maakte deel uit van de partij van het bedrijf.
Bigarreau kersen . Hoge kleur. Meestal ruikt naar aardbei. Het rook naar niets.
Deze Armagnac liet ons op het eten te wachten.
Meer zien
,

4 /5

Het lijkt zeer intens robijn. De Château Latour Magnum heeft aroma's van viooltjes . Het smaakte naar een caramel.
We gebruiken het met een taart.
Het gebruiken met vrienden is altijd een plezier.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Château Latour Magnum 199720092007

4/5

Rood met dakpan tonen. Geuren van hazelnoten en amandelen. Het was bitter.
Niet steken met vis.
Een rode die ik drink liever als ik ben alleen.
Meer zien
Tiebout Rouestoff

4/5

Smaakte mijn vrienden deze Château Latour Magnum .
Ik hield niet van de kleur, met bruine randen. Wij ruiken aan de geur van vanille. Hij gaf me een indruk van zoetheid.
Ik raad het aan met prosciutto te gebruiken.
Meer zien
Quirijn Wouda