Trends:

Pauillac

Château Mouton Rothschild 1971

75cl

RP87Parker

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 1971 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Pauillac (Bordeaux, Frankrijk)
Wijnkelder: Château Mouton Rothschild
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Allergenen: Bevat Sulfieten
Wijn rode Château Mouton Rothschild 1971 (346,50€) is een Pauillac uit de wijnkelders van Château Mouton Rothschild met een selectie van petit verdot, merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc druiven uit het wijnjaar 1971. Château Mouton Rothschild 1971 kan geserveerd worden bij foie en kalfsvlees. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en zowel gidsen als tijdschriften uit de branche beoordelen hem met robert parker cijfer: 87.

Beschrijving van Château Mouton Rothschild 1971

Château Mouton Rothschild 1971 (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot)

*ME (Mi-Epaule): Half Schouder (Niveau van de wijn in de fles)

Meer zien

Points

RP87Parker

Reviews van Château Mouton Rothschild 1971

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Château Mouton Rothschild 1971:Waarderen Château Mouton Rothschild 1971:

4 /5

Château Mouton Rothschild, 1 GCC 1855 vintage in 1971 75cl Rode wijn uit Bordeaux in Pauillac
Meer zien
,

Chateau Mouton Rothschild 1971

4 /5

Het belangrijkste karakter van deze eigenschap is Phillippe de Rothschild, die overneemt van hem in 1922, toen hij 20 was, en laat hem aan zijn dood in 1988. De weduwe van zijn eerste vrouw, vermoord door de nazi's in een veld concentratie, trouwt Pauline Place, de Amerikaanse cartoonist, die de oprichting van het museum Mouton en passie van haar man voor kunst beïnvloed. Zijn dochter, de barones Phillippine, met succes de voortzetting van het werk van zijn vader.
Phillippe de Rothschild Bordeaux breekt met traditie en besloot in 1924 om hun wijnen bottelen in het pand, dan doen de handelaren in de stad Bordeaux. Klik hier voor de classificatie van 1855 slechts een keer en Mouton, die in 1973 begon de eerste van deze laatste bedraagt ​​Premier Grand Cru Classe is veranderd. Hun motto spreekt voor zich in de manier waarop hij is: "Ik ben de eerste, tweede was mouton verandert niet. "
De door de vintage van deze wijn uit Bordeaux (de "milléssime") in rood ontvangen vergoeding werd beschouwd als zeer goed.
Het is een wijn te decanteren of niet, omdat een overmaat zuurstof weinig voordeel zou kunnen zijn, waarvoor anders dienen zorgvuldig proeven rechtstreeks uit de fles met een groot glas Riedel Vinum Cabernet type.
Meer zien
,

Chateau Mouton Rothschild 1971

Reviews van andere oogstjaren van Château Mouton Rothschild 1971201320162015

4/5

De geschiedenis zal het jaar 2013 een instabiele en onvoorspelbare weer herinneren. Een koude en natte winter gevolgd door een koele, regenachtige lente, veroorzaakt een vertraging van de vegetatieve cyclus verstoort bloei.
In scherp contrast, juli en augustus zijn bijzonder warm en zonnig met beduidend lager dan gemiddelde neerslag. hitte pieken bij 38 ° C oorzaak van zware onweersbuien eind juli.
September blijft in water tekort en is voorstander van een uniforme rijpheid van de bessen. De Cabernets zijn veelbelovend. De druiven bereikte ongelooflijke suiker met goede mogelijkheden zuurgraad.
De oogst van Mouton Rothschild wordt uitgevoerd in een recordtijd, van 30 september tot 9 oktober met een uitstekende personeel hulp van Baron Philippe de Rothschild werd gevraagd om de troepen plukkers te versterken.
zorgvuldig gesorteerd, worden de bessen vervoerd in dozen ernst tanks prachtige wijnhuis Mouton Rothschild. Belangrijke innovatie: door middel van transparante stokken tanks, technische teams in staat waren om de evolutie van het wijnmaken in elk detail te observeren. Kwaliteit is op het rendez-vous, ondanks de lagere productie.

De 2013 vintage is een mooie diep rode kleur met paarse accenten. De neus is zeer complex, gekenmerkt door aroma's van zwarte kersen, frambozen, bramen, en opent de ontluchting naar kruidige tonen en subtiele geroosterde. In de mond, de aanval is fris, met een mooie frisheid en rijkdom, die zich uitstrekt over de nuances van vanille en chocolade, dit alles ondersteund door een uiterst fijne tannines. Een mooie boerderij constructie laat ook een lange nasmaak met een sterk aromatische intensiteit.

Rating: Bettane & Desseauve: 18-18. 5 / 20Boire of te houden: 2016-20.121
PAIRING: lepel Been
Meer zien
Anoniem

4/5

We kochten het online.
De helderste Pauillac . Deze rode wijn heeft een kastanje achtergrond. Een rode enigszins was als oxydatie.
Meer zien

4/5

Aroma's van leder en snuif. Chocolade en toffee smaak.
Om weer de wijnen te proeven.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis