Trends:

Pauillac

Château Mouton Rothschild 1998

75cl Inhoud

RP96ParkerWS94Wine SpectatorHDV3Hachette Vins

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 1998 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Pauillac (Bordeaux, Frankrijk)
Wijnkelder: Château Mouton Rothschild
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Cabernet Sauvignon (86%), Cabernet Franc (2%), Merlot (12%), Petit Verdot
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%
Best Te Drinken Tot: 2050
Château Mouton Rothschild heeft deze Château Mouton Rothschild 1998 (618,85€) gecreëerd, een wijn rode met herkomstaanduiding Pauillac met geselecteerde petit verdot, merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon druiven uit 1998 en waarvan de alcoholgraad 12.5º is. De meest geschikte combinaties bij deze Château Mouton Rothschild 1998 zijn foie en kalfsvlees. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en is beoordeeld in gidsen en vakbladen met robert parker cijfer: 96 en wine spectator cijfer: 94.

Omschrijving van Château Mouton Rothschild 1998

Château Mouton Rothschild 1998 (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot)

Sinds 1933, Pauillac, Medoc, Baron Philippe de Rothschild wordt aangedreven door een constante ambitie om 's werelds beste wijnen, elk in zijn klasse maken. Châteaux wijnen, inclusief de controle, zoals Château Mouton Rothschild, Premier Cru Classe Pauillac, Château en zijn briljante tweede wordt getoond.

Meer zien

Hoe te serveren

Points

RP96ParkerWS94Wine SpectatorHDV3Hachette VinsRVF19RVF

Reviews van Château Mouton Rothschild 1998

4

7 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  7
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Château Mouton Rothschild 1998:Waarderen Château Mouton Rothschild 1998:

4 /5

De Château Mouton Rothschild is een "Premier Grand Cru Classé" Pauillac in de Médoc. De Château Mouton Rothschild beslaat 84 hectare wijngaarden, met een typische druivenrassen van de Médoc: Cabernet Sauvignon (77%), Cabernet Franc (12%), Merlot (9%), Petit Verdot (2%). Deze wijnen zullen liefhebbers van grote wijnen van Bordeaux wereldwijd verrukken. Château Mouton Rothschild Is Grand Cru Classé van Pauillac, Bordeaux, in de Medoc gebied. De Château Mouton Rothschild strekt zich uit over 84 hectare wijngaarden, met typische druivensoorten uit de Médoc: Cabernet Sauvignon (77%), Cabernet Franc (12%), Merlot (9%), Petit Verdot (2%). Deze wijnen worden na gezocht door liefhebbers van grote Bordeaux wijnen, over de hele wereld.
Meer zien
,

4 /5

Le Château Mouton Rothschild ligt in het Pauillac appellation. Produceerde hij een van de meest prestigieuze Bordeaux, die dezelfde naam draagt. De Château Mouton Rothschild is een "premier grand cru classé" volgens de officiële classificatie van de Bordeauxwijnen van 1855 ligt meestal op een heuvelrug genaamd de "Mutton Plateau", die op 27 meter, wijngaard culmineert Château Mouton Rothschild is geplant op zeer diepe bas in de typische druivensoorten van de regio. Eigendom van het Engels tak van de familie Rothschild sinds 1853, Mouton Rothschild is vooral beroemd om twee redenen:
Sinds 1945, het label is anders elk jaar, en vaak geïllustreerd door een beroemde kunstenaar (met inbegrip van Chagall, Miro, Picasso)
Aanvankelijk ingedeeld "Second Grand Cru Classé" in 1855, werd Mouton gepromoveerd tot de rang van "Premier Grand Cru Classé" in 1973 door het ministerie van Landbouw.
Meer zien
,

4 /5

In 1863, Baron Nathaniel Rothschild gekocht en veranderde van Château Mouton Pauillac tot Château Mouton Rothschild.
Tot 1922 het Château sofer wat ruwe tijden, die alleen gestopt toen Philippe de Rothschild nam de leiding en in 1924 had hij zijn eerste succesvolle inhouse bottelen.

Château Mouton aangekomen op het hoogste erkenning als een grote wijn in 1945, sindsdien alle etiketten worden geïllustreerd door beroemde hedendaagse kunstenaars, zoals Picasso, Chagall, Miró, etc.

Château Mouton werd verheven tot Premier Grand Cru Classé, In de erkenning van een grote wijn: de elite van de Médoc wijnen.
Hun wijnen zijn krachtig en rijk, maar met een gevoel van kwaliteit; en een fluwelen textuur als ouder. Ze werkelijk zijn prachtige en onvergetelijke wijnen.
Gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot druivensoorten (percentages die variëren van jaar tot jaar - Cabernet Sauvignon is altijd in de meerderheid).

In de loop der jaren vele wijnen en theire verhalen, zijn geboren in dit prachtige kasteel. De wijnen zullen voor zich spreken, ze waren enkele van de meest populaire wijnen wereldwijd.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Château Mouton Rothschild 1998201320162015

4/5

De geschiedenis zal het jaar 2013 een instabiele en onvoorspelbare weer herinneren. Een koude en natte winter gevolgd door een koele, regenachtige lente, veroorzaakt een vertraging van de vegetatieve cyclus verstoort bloei.
In scherp contrast, juli en augustus zijn bijzonder warm en zonnig met beduidend lager dan gemiddelde neerslag. hitte pieken bij 38 ° C oorzaak van zware onweersbuien eind juli.
September blijft in water tekort en is voorstander van een uniforme rijpheid van de bessen. De Cabernets zijn veelbelovend. De druiven bereikte ongelooflijke suiker met goede mogelijkheden zuurgraad.
De oogst van Mouton Rothschild wordt uitgevoerd in een recordtijd, van 30 september tot 9 oktober met een uitstekende personeel hulp van Baron Philippe de Rothschild werd gevraagd om de troepen plukkers te versterken.
zorgvuldig gesorteerd, worden de bessen vervoerd in dozen ernst tanks prachtige wijnhuis Mouton Rothschild. Belangrijke innovatie: door middel van transparante stokken tanks, technische teams in staat waren om de evolutie van het wijnmaken in elk detail te observeren. Kwaliteit is op het rendez-vous, ondanks de lagere productie.

De 2013 vintage is een mooie diep rode kleur met paarse accenten. De neus is zeer complex, gekenmerkt door aroma's van zwarte kersen, frambozen, bramen, en opent de ontluchting naar kruidige tonen en subtiele geroosterde. In de mond, de aanval is fris, met een mooie frisheid en rijkdom, die zich uitstrekt over de nuances van vanille en chocolade, dit alles ondersteund door een uiterst fijne tannines. Een mooie boerderij constructie laat ook een lange nasmaak met een sterk aromatische intensiteit.

Rating: Bettane & Desseauve: 18-18. 5 / 20Boire of te houden: 2016-20.121
PAIRING: lepel Been
Meer zien
Anoniem

4/5

We kochten het online.
De helderste Pauillac . Deze rode wijn heeft een kastanje achtergrond. Een rode enigszins was als oxydatie.
Meer zien
Gerben Bloem

4/5

Aroma's van leder en snuif. Chocolade en toffee smaak.
Om weer de wijnen te proeven.
Meer zien
Ambrosius Hugesson