Trends:

Wijn Pays d'Oc

Bekijk alle producten in Wijn Pays d'Oc

De geschiedenis van de Vin de Pays d'Oc wijnen gaat terug tot de 5e eeuw, toen de Grieken plantte de eerste wijngaarden in de buurt Narbonne. Samen met delen van de Provence, worden deze beschouwd als de oudste wijngaarden van Frankrijk.

Ondanks dat het een belangrijke wijnmaken centrum voor eeuwen, wordt de regio vaak beschouwd als de "nieuwe wereld" regio van Frankrijk. De regio heeft ondergaan een kwaliteit revolutie in de afgelopen 20 jaar, met name omdat veel van zijn wijnen werd een deel van het AOC-systeem.

Met 740.300 hectare wijngaarden - ongeveer een derde van de wijngaarden van het land en de wijn productie - de regio is drie keer zo groot als Bordeaux en 's werelds grootste wijngebied.

De regio is de thuisbasis van een groot aantal druivensoorten, waaronder veel internationale rassen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Chardonnay. De traditionele Rhône druiven van Mourvedre, Grenache, Syrah en Viognier zijn ook prominent aanwezig is.

Renaissance steden en gotische architectuur dot de rustige kust, ideaal om te ontspannen, dat is een groot verschil van het Parc Naturel Regional du Haut-Languedoc, beschouwd als belangrijkste wandel-gebied in het meest zuidelijke punt van het Centraal Massief.Het gebied beslaat meer dan 1000 vierkante mijl van bergen, rivieren, meren en bossen.

Koop Wijnen van Pays d'Oc online.

Meer zien

Wijn Pays D'Oc: Robert Parker cijfer