• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18.30h
  • Winkelwagen

Wijn Penedes

Bekijk alle producten in Wijn Penedes »

De Penedes wijn behoort tot de gelijknamige DO regio Penedes die werd opgericht in 1960. Deze regio bevind zich in het zuiden van de provincie Barcelona en de 16 gemeenten van Tarragona. We kunnen het Penedes gebied onderverdelen in drie gebieden: hoger Penedès, centraal Penedès en Lager Penedès. De Penedes wijn was de eerste wijn die is geproduceerd waarbij gebruik werd gemaakt van een roestvrijstalen vat, dit toont wat van het innovatieve karakter van deze regio.

Het gebied bevat ongeveer 26.100 hectare wijngaarden, 153 wijnmakerijen en meer dan 4.900 druiventelers die allen Penedes produceren. De grond bij Penedes is diep, bevat klei en heeft een kalkstenen basis. Het klimaat is warm en zacht beïnvloed door de Middellandse Zee. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 12 en de 14 º C. De hoeveelheid regen is ook van vitaal belang voor deze grote wijn regio.

In de Penedes wijnregio, zijn de meest gebruikte witte druivenrassen: Macabeo, Xarel-lo, Parellada, Chardonnay, Gewurztraminer, Riesling, Muscat en chenin blanc. De witte wijnen zijn zacht en fris met wat complexiteit in de smaken. De rode druivenrassen die veel worden gebruikt in Penedes zijnt:Merlot, Grenache, Carignan, pinot noir, ull Llebre, Monastrell, Cabernet Sauvignon en Syrah.

Koop Wijnen van Penedes online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Penedes: Top aanbiedingen

Wijn Penedes: rode

Wijn Penedes: witte

Wijn Penedes: mousserende

Wijn Penedes: rosé

Robert ParkerRobert Parker

Wijn Penedes: Robert Parker cijfer