Kenmerken
Soort Wijn: | versterkt Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 1934 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Port (Porto en Douro, Portugal) |
Wijnkelder: | Dalva |
Volume: | 75cl |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 20% |
Beschrijving van Dalva Colheita 1934
Dalva Colheita 1934
PROEFNOTITIES VAN Dalva Colheita 1934:
- Uitzicht: donker oranje, koper trend.
- Neus: zeer verse enorme neus, maar zoete bruine suiker, specerijen en kaneel.
- Mond: zeer intens in de mond met tonen van citrus, karamel en toffee.
APPELLATIE: Porto.
WIJNGAARD: Dalva
DRUIVEN: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Franca en Souzao.
PAIRING: desserts, zoals crème brulee taart en amandelen.
SERVEERTEMPERATUUR: 13-14ºC
ALCOHOL: 20%
Hoe te serveren
Het wijnhuis
Dalva

Met een enorme diversiteit aan "Colheitas" en White Port-wijnen ontstaat een visionaire innovatie, waarbij Portugese chef-koks worden uitgenodigd om portwijnen van beperkte oplages te maken ... de lancering van Rosé, Moscatel en vijfentwintig jaar later, Douro Reserva PDO ... Eindelijk de "Golden White", een serieuze gok op het presenteren van een zeldzame "oogst" van Port White-wijn, per decennium.
Meer over het wijnhuisReviews van Dalva Colheita 1934
Bigarreau kersen van medium intensiteit. Meestal aroma's van koffie en hout. Waarneembare smaak naar pruim.
Zo op het oog is het zeer intens. Ruikt veel naar eiken. Dalva met een ruwe smaak.
Een wijn voor tapeo die ik met een paar spiezen gebruikte.