Dows Fine Branco

Dow's Port (Port)

Product niet beschikbaar in Nederland

7,75€ + 4,00€ Verzending (6 - 11 dagen)

7,75/stuk

Verzending: Portugal Vineyards (Portugal)

Je ontvangt 0.1 punten voor elk product dat je koopt

Dows Fine Branco (7,75€), vervaardigd door Dow's Port, is een wijn versterkte uit het gekwalificeerd wijngebied Port op basis van rabigato, malvasia fina, códega en viosinho druiven en die een alcoholgraad van 19º bevat. Een wijn versterkte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Dows Fine Branco

Soort Wijn: versterkt Wijn
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Port (Porto en Douro,Portugal)
Wijnkelder: Dow's Port
Volume: 75cl
Druiven: Viosinho, Códega, Malvasia Fina, Rabigato
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 19%

Beschrijving · Dow's Port

Dows Fine Branco (Viosinho, Códega, Malvasia Fina en Rabigato)

PROEFNOTITIES VAN Dows Fine Branco:

 • Uitzicht: goud.
 • Neus: aangename geur van noten.
 • Mond: nootachtige smaak en gedroogd fruit, goede zuren en laatste Marcante.

APPELLATIE: Porto.

WIJNGAARD: Dow's Port

DRUIVEN: Malvasia Fina, Gouveio, Verdelho.

ALCOHOL: 19%

Dow's Port

Symington Family Estates is een wijnbedrijf en portwijnhuis in Portugal, dat eigenaar en beheerder is van verschillende wijngaarden en wijnhuizen en eigenaar is van verschillende merken Port, Madeira-wijn en Douro DOC-wijnen, waaronder een aantal van de oudste en meest bekende merken Port en...

Dow's Port Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Dows Fine Branco

Blanco & Gomez Wine Merchants INT

Gepubliceerd op 15.21

4/5

Dows Fine Branco

Dow's witte Port wordt gemaakt van inheemse soorten, zoals Gouveia en Malvasia Fina op Quinta do Sol, misschien wel de meest technisch geavanceerde wijnmakerij in de Douro. Het is de leeftijd van drie jaar in doorgewinterde eiken, en krijgt het een rijke gouden kleur en nootachtig aroma's en wordt gebotteld voor onmiddellijke drinken.

Meer meningen over Dows Fine Branco

Wine House Portugal

Gepubliceerd op 11.10

4 /5

Het verhaal van Dow's is ongebruikelijk bij alle grote Port huizen. Het begon in 1798 Toen Bruno da Silva, een Portugese koopman uit Oporto, maakte de reis die het tegenovergestelde que van de eerste Britse handelaren was. De haven van de scheepvaart bedrijf werd voortgezet door de zoon van Bruno's, John da Silva, die in 1862 expresso in partnership Frederick William Cosens. Met de voortdurende expansie van de onderneming, Edward da Silva en Frederick Cosens werden vergezeld door George Acheson Warre, wiens welbekende familie was betrokken geweest bij de Porthandel sinds zijn vroegste jaren. In 1877, Silva & Cosens gefuseerd met een andere toonaangevende Portbedrijf, Dow & Co.
Hoewel kleiner dan Silva & Cosens Dow & Co een zeer hoog aangeschreven Vooral Portproducent met een goede reputatie voor zijn havens en Vintage was geworden Wanneer de twee samengevoegde bedrijven werd besloten tot vaststelling van de Dow de merknaam
Al meer dan twee eeuwen de naam van DOW is in verband gebracht met de mooiste haven van de wijngaarden van de Upper Douro-vallei. Gedurende de 20e eeuw en in de 21e, heeft de familie Symington gebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva en Dow families.
Dow's aantrekkelijke en onderscheidende drogere afwerking is het herkenbare kenmerk van de wijnen uit deze grote Port huis
Portugal Vineyards

Gepubliceerd op 12.22

4 /5

PROEVEN OPMERKINGEN:
De witte poort is een gouden kleur met een intense, rijke, nootachtig, aromatische complexiteit. Een bepaalde hoeveelheid wijn niet hout leeftijd en wordt gemengd om de versheid en fruit karakter toe te voegen. Het is subtley lief, zacht en goed uitgebalanceerd met een uitstekende zuurgraad en een heerlijk slepende kwaliteit.
- Wijnmaker: Charles Symington en João Pedro Ramalho
- Vinificatie: Dow's Fine White wordt voornamelijk gemaakt in onze Quinta do Sol wijnmakerij. Alleen traditionele witte druivensoorten uit de Dourovallei worden gebruikt. Dow's Fine White was 100% gefermenteerd van de huid en het gebruik van de temperatuur controle, zodat de gisting vindt plaats tussen 18-22ºc. Leeftijd voor een gemiddelde van drie jaar is gebotteld als klaar om te drinken en vereist geen verdere veroudering.
- Druivenrassen: Malvasia Fina, Viosinho, Rabigato, Codega.
- Koppelen Eten: Een van de beste manieren om deze witte poort wordt geserveerd op het ijs met een beetje tonic-water en schijfje citroen genieten - een zogenaamde "Port-Tonic".
- Store en Serve Adviezen: Aanbevolen serveren bij een temperatuur van 8 tot 12ºC

Samenvatting van beoordelingen

(3 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  3
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 3 comments »

Top aanbiedingen Port