Je hoort vast graag dat…
Sogrape Vinhos Portugal is een bedrijf dat zich richt op innovatie. Het is in 1942 opgericht en nog altijd een familiebedrijf, de grootste producent van wijnen in Portugal. Wijnmaker Luís Sottomayor zit achter de productie van Ferreira Branco van Sogrape, een klassieke witte port. Deze versterkte witte wijn wordt in de Douro regio van Portugal geproduceerd, en wordt tot ons gebracht met Ferreira's 250 jaar ervaring.
Malvasia Fina-, Códega-, Rabigato- en Gouveio-druiven worden licht geplet en gefermenteerd tijdens het macereren, zodat de beste delen van de schil kunnen worden geëxtraheerd. Op het ideale moment wordt wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen en de wijn van nature zoet te houden. Dit is de traditionele methode om Porto-wijnen te maken. Nadat de oogst is afgelopen, blijven de wijnen in Douro om te rusten tot in de lente, wanneer ze worden overgebracht en in eiken vaten worden gedaan om ze een aantal jaren te laten rijpen. De wijnen die worden geselecteerd voor de uiteindelijke blend zijn meestal tussen de 2 en 5 jaar oud, dus het eindproduct is ongeveer 3 jaar oud.
De witte port van Ferreira Branco is een rijke en volle wijn die complexer wordt door zijn rijping op eiken. Het wordt het best gekoeld en puur geserveerd. Het kan ook heel verfrissend zijn als het wordt gedronken met tonic. Combineer Ferreira Branco met noten of geroosterde amandelen. Het is een uitstekend aperitief.
Kenmerken
Soort Wijn: | versterkt Wijn |
---|---|
Andere Wijnjaren: | Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Port (Porto en Douro, Portugal) |
Wijnkelder: | Ferreira |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Códega, Malvasia Fina, Rabigato, Gouveio |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 19.5% |
Beschrijving van Ferreira Branco
Ferreira Branco (Códega, Malvasia Fina, Rabigato en Gouveio)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Stro gele
- Neus: fris, maar intens, met aantrekkelijke bloemen en fruittonen
- Mond: Glad en evenwichtig. Met de toegenomen complexiteit en adel die voortvloeien uit de vergrijzing van hout zorg.
DRUIVEN: Malvasia Fina, Codega, Rabigato, Gouveio
KELDER: Antonio Esteves Ferreira
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
8-10ºC