Mening over Graham's 40 Years Tawny door Portugal Vineyards

Graham's (Port)

« Terug naar Graham's 40 Years Tawny profiel

Grahams 40 Years Old Tawny

  • |
  • 4 /5
PROEVEN OPMERKINGEN:
Mooie robijnrode kleur. Rijke en complexe aroma met hints van chocolade en zeer goede frisheid. Zeer dun in de mond met een groot evenwicht in de laatste set. Zijdeachtige einde in de mond.
- Wijnmaker: Pedro Sá
- Vinificatie: Hand-oogst op hun beste moment, zijn de druiven ontsteeld, geplet en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met de extractie van kleur, tannines en vlies aroma's, aangevuld met permanente pompen-over tijdens de gisting. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, tot aan de gewenste Baumé. In deze fase druiven brandy wordt toegevoegd (uitkering), afkomstig van een versterkte wijn. Een wijn van een uitzonderlijke kwaliteit, verkregen door de lotation van verschillende oogsten, met het oog op een complementariteit van de organoleptische kenmerken typerend voor deze stijl oude getaande verwerven. Vervalt in hout voor variabele perioden waarin het vermeld op het etiket leeftijd komt overeen met de benaderde gemiddelde van de verschillende wijnen leeftijd op het perceel, de uiting van het karakter van de wijn in wat betreft het in eiken vaten door de vergrijzing verleende kenmerken.
- Druivenrassen: Old Vines.
- Eten Koppelen: Om gekoeld geserveerd worden als een aperetif of als begeleiding bij desserts.
- Store en Serve Adviezen: Fles moet in de verticale positie, bij een constante temperatuur en weg van intense direct licht. Na opening consumeren bij voorkeur 20 tot 24 weken. Portwijn is een natuurlijke wijn, zodat het aantal natuurlijke sediment met de tijd kunnen vormen. Giet het voorzichtig, zodat het niet troebel. Moet worden geconsumeerd bij een temperatuur tussen 16º tot 18º C.

Meer opinies over Graham's 40 Years Tawny zien »