Trends:

Port

Kopke Colheita 2006

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: versterkt Wijn
Oogstjaar: 2006 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Port (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Kopke
Volume: 75cl
Druiven: Port
Allergenen: Bevat Sulfieten
Kopke vervaardigt Kopke Colheita 2006 (38,50€), een wijn versterkte met de herkomstaanduiding Port die port druiven uit 2006 bevat. Kopke Colheita 2006 combineert in de regel met harde kaas en kaas. Een wijn versterkte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Kopke Colheita 2006

Kopke Colheita 2006 (Port)

PROEFNOTITIES VAN Kopke Colheita 2006:

  • Uitzicht: licht bruin, oranje highlights.
  • Neus: aroma's van gedroogd fruit en specerijen.
  • Mond: aroma's van vijgen, abrikozen, amandelen en hazelnoten.

APPELLATIE: Porto.

WIJNGAARD: Kopke

DRUIVEN: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz.

WIJNSUGGESTIE: desserts snoep, gedroogd fruit en specerijen, caramel fondant met appel en gember jam, taart tatin, creme brulee en kaas van lage intensiteit.

SERVEERTEMPERATUUR: 12-14 °C

ALCOHOL: 20%

Meer zien

Hoe te serveren

Reviews van Kopke Colheita 2006

4

3 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    3
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Kopke Colheita 2006:Waarderen Kopke Colheita 2006:

4 /5

Kopke is het oudste portwijn huis. Het werd opgericht in 1638, nog voordat er sprake was van een afgebakend gebied van de Douro. Dit huis bouwde een onberispelijke reputatie op basis van de hoogste kwaliteit. Het is een marktleider in de productie van Port Tawny Harvest wijnen, waaronder witte port, Kopke heeft een opmerkelijke reeks van speciale categorie Ports, ook de productie van uitstekende DOC Dourowijnen
Meer zien
,

4 /5

C. N. Kopke is de oudste Port Wine Company, werd in 1638 opgericht door Christiano Kopke en zijn zoon, Nicolau Kopke die als vertegenwoordigers van de Hanze naar Portugal kwam. Kopke, heeft bijna 4 eeuwen van succes in de Port wereld en werd gekocht door Sogevinus groep in 2006. Vandaag de dag is een verwijzing in prestige.
Meer zien
,

4 /5

PROEVEN OPMERKINGEN:
Lichtbruine kleur met een oranje gloed. In de mond vijgen, abrikozen, amandelen en hazelnoten.
- Wijnmaker: Pedro Sá
- Vinificatie: Hand-oogst op hun beste moment, zijn de druiven ontsteeld, geplet en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met de extractie van kleur, tannines en aroma's van de pellicles, aangevuld met permanente pompen-over tijdens de gisting. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, tot aan de gewenste Baumé. In deze fase druiven brandy wordt toegevoegd (uitkering), afkomstig van een versterkte wijn. Een wijn van een uitzonderlijke kwaliteit, van een enkele oogst. Vervalt in hout voor een variabele tijd, nooit minder dan 7 jaar, wordt daarna gebotteld door verzoeken markt.
- Druivenrassen: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz.
- Food Pairing: Licht vernieuwd, drukt al de finesse en elegantie in combinatie met karamel desserts, gedroogde vruchten en kruiden, zoals karamel fondant met appel en gember gelei, tatin taart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit. Ondanks de leeftijd, de versheid blijft. Buitengewone huwelijk met een frisse mandarijn parfait. De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbazingwekkend, met de consument het plezier te gaan op zoek naar nieuwe smaken.
- Store en Serve Adviezen: De wijn moet worden bewaard in een frisse, droge en donkere plaats, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet up-rechts blijven. Als een natuurlijk product, de Port is onderworpen aan storting maken bij het ouder worden. Om de volheid van de versheid en kwaliteit te garanderen, moet de wijn bij voorkeur worden verbruikt met de kortste tijd in de fles. Serveer bij een temperatuur tussen de 12 en 14ºC.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Kopke Colheita 2006195020032002

4/5

Het zou beter zijn geweest met vis. Het beste om te genieten met vrienden.
Levend en mooie kleur. . Het is de lichtste wijn die ik heb geprobeerd.
Meer zien

4/5

PROEFNOTITIES VAN Kopke Colheita 2003:
- Uitzicht: amber.
- Neus: een complex boeket van gedroogd fruit, kruidige tonen
- Mond: verfijnd, delicaat. Goede structuur, goed in balans, goede zuurgraad en aangename vettigheid. Lange afdronk.

APPELLATIE: Porto.
WIJNGAARD: Kopke
DRUIVEN: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franse en anderen.

SERVEERTEMPERATUUR: 15-18 °C
ALCOHOL: 20%
Meer zien

4/5

PROEFNOTITIES VAN Kopke Colheita 2002:
- Uitzicht: helder rood bruin.
- Neus: aangenaam boeket met noten, een beetje karamel en vijgen.
- Mond: hetzelfde op het gehemelte en ook hier met aroma's van noten, kaneel ook iets. Nice Port wijn met een goede complexiteit en een zeer lange afdronk.

APPELLATIE: Porto.
WIJNGAARD: Kopke
DRUIVEN: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franse en anderen.

SERVEERTEMPERATUUR: 12-14 °C
ALCOHOL: 20%
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis