Mening over Poças Vintage 2011 door Portugal Vineyards

Poças (Port)

« Terug naar Poças Vintage 2011 profiel

Poças Vintage 2011

  • |
  • 4 /5
PROEVEN OPMERKINGEN:
Dit is een van de weinige havens waar je een greintje van over-rijpheid kan onderscheiden op het snoeien en rozijnen geurende boeket. Het is zeer koppige, maar er is een klein nail-lak op de achtergrond. De smaak is zacht en kleverig op de ingang - een hedonistische, vurig, honingzoete, bijna "zalvend" Vintage Port dat moet meer terughoudendheid en reserve op de finish, dat is een beetje plakkerig ontwikkelen.
- Wijnmaker: Jorge Manuel Pintão en Luís Rodrigues
- Vinificatie: Een Port uitsluitend op zeer uitzonderlijke jaren. Gerijpt in eiken vaten te rijpen is gebotteld zonder filtratie dan ook, tussen de tweede en derde jaar na de oogst. Vintage Ports zullen dan rijpen in de fles voor vele jaren en geleidelijk aan het bereiken van de uitstekende stijl van een goede wijn. Druiven worden handmatig geoogst en in 30 Kg bakken vervoerd. Gecontroleerde gisting met uitgebreide maceratie, gestopt door druiven brandy toevoeging. Rijpt in houten vaten, streng gecontroleerd met opeenvolgende proeven, totdat de goedkeuring door het IVDP.
- Druivenrassen: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão.
- Eten Koppelen: Superb met een hoge kwaliteit blauw of romige kaas, chocolade, bessen desserts.
- Store en Serve Adviezen: Bewaar de fles horizontaal in een donkere plaats met een constante temperatuur, idealiter tussen de 12 ° C en 15 ° C.

Meer opinies over Poças Vintage 2011 zien »