Trends:

Pouilly-Fumé

Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018

75cl Inhoud

16,95€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
2019, 2017 en 2016
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Pouilly-Fumé (Loire, Frankrijk)
Wijnkelder: Domaine Treuillet
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Sauvignon Blanc
Allergenen: Bevat Sulfieten
Domaine Treuillet produceert deze Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018 , een wijn witte met herkomstaanduiding Pouilly-Fumé op basis van druivensoort sauvignon blanc uit 2018. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018

Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018 (Sauvignon Blanc)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: strogeel geel.
 • Neus: een prachtige open en exotische, rokerige aroma, een vleugje gras, vlierbesbloemen, asperges, vuursteen, vers gemaaid gras.
 • Mond: Open smaak, mooie zuurgraad en elegantie, zeer vers en sap, nervositeit, mineraliteit, lekker.

APPELLATIE: Pouilly Fumé.

GRAPES: Sauvignon Blanc.

Bijpassende wijn: visgerechten, gegrilde garnalen salade met kip, oesters, mosselen, vis met licht gerookte kaas of vers of semi-mature geit.

TEMPERATUUR: 8-10 °C

ALCOHOL: 13%

Meer zien

Reviews van Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018:Waarderen Domaine Treuillet Pouilly Fumé 2018:

4 /5

Sébastien Treuillet kocht 3,5 hectare in Tracy sur Loire en 0,35 in Pouilly. Zijn Pouilly-Fumé is een schoolvoorbeeld van finesse en drinkbaarheid. Heerlijke, puntzuivere wijnen met een opvallende 'brilliance' en een stuivend maar niet overtrokken aroma. Een feest voor de smaakpapillen. Want licht, elegant en typerend voor de sauvignon druif. Een vondst, dit mini-domein! In het glas heeft de wijn een bleke strogele kleur met een heerlijke open en exotische geur, rokerig, een vleugje grassigheid,vlierbloemen, asperges, vuursteen, versgemaaid gras. De smaak is open, mooie zuren en elegantie, veel frisheid en sap, nervositeit, mineraligheid, lekker. 
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Domaine Treuillet Pouilly Fumé 20182017

4/5

Domaine Treuillet Pouilly fumé dankt zijn naam aan Pouilly-sur-Loire, het hart van de AOC, en ‘Fumé’, letterlijk ‘gerookt’, refererend aan de lokale naam van de sauvignon blanc, ‘blanc fumé’. De term fumé slaat hier op de asgrijze kleur van de bladeren van de sauvigon blanc. De Pouilly-Fumé wijnen zijn over het algemeen droog, fris en evenwichtig, floraal en fruitig, met een opvallende mineraliteit waarin ‘silex’ (vuursteen) vaak te herkennen is. Het kleine domein van Sébastien Treuillet in Tracy-sur-Loire staa t bekend om de zuiverheid en verfijning van zijn wijnen. Het is dan ook een breed inzetbare wijn. Niettemin kunnen wij hem sterk aanbevelen bij licht gerookte vissoorten of bij verse tot halfrijpe geitenkaas
Meer zien
Bestel Je Wijn