Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es Magnum 2017

Gianfranco Fino (Primitivo di Manduria)

RP92

125,95€ + 5,95€ Verzending (48 uren)

503,80€ + 5,95€ Verzending (48 uren)

503,80€ + 5,95€ Verzending (48 uren)

125,95/stuk

Verzending: Grand Cru Wijnen

Je ontvangt 1.68 punten voor elk product dat je koopt

Slechts 4 stuks!

Gianfranco Fino is de producent van Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es Magnum 2017 (125,95€), een wijn rode uit Primitivo di Manduria die primitivo druiven bevat uit 2017. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co volgens de gidsen en gespecialiseerde tijdschriften verdient hij een robert parker cijfer: 92.

Kenmerken · Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Primitivo di Manduria (Puglia,Italië)
Wijnkelder: Gianfranco Fino
Volume: 150cl Andere volumes
Plaats: RP92
Druiven: Primitivo
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Gianfranco Fino

Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es Magnum 2017 (Primitivo)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: donkere robijnrode.
 • Neus: omhullend notes, rijp fruit (mirte, kersen, pruimen, zelfs jam) en oosterse specerijen (cacao, vanille en koffie).
 • Mond: intens, vol en gulle smaak, perfect uitgebalanceerd, goed gedefinieerde zuurgraad en een onverwachte frisheid. Zeer lange, zacht, hard finale fruit.

APPELLATIE: Primitivo van Manduria.

GRAPES: Primitivo.

OUDER WORDEN: 9 maanden in kleine eikenhouten vaten, nieuw voor 50% en ten minste 9 maanden in de fles.

VOORBEREIDING strippen zacht persen maceratie skins voor 3 of 4 weken, fermentatie staal met twee dagelijkse deleties en malolactische gisting in. Geen lekken zijn.

PAIRING: Grote rode vleesgerechten, gegrild of gestoofd.

TEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 16,5%

Gianfranco Fino

Dit bedrijf werd opgericht in 2004 met de aankoop van een kleine wijngaard van 1,3 ha in de conutryside van Manduria. Missie van het bedrijf is altijd geweest om wijnen uit wijngaarden van de leeftijd van tussen de 50 tot 90 jaar te produceren met een grote persoonlijkheid en met een sterke...

Gianfranco Fino Wijn kopen:

Meer meningen over Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es Magnum 2017

Grand Cru Wijnen

Gepubliceerd op 04.09

4 /5

Volgens de Gambero Rosso (michelingids voor wijn) is dit Italie's beste wijn. Een absurd laag rendement zorgt voor een nooit geziene wijn van de Primitivo-druif. De primitivo druiven voor de Gianfranco Es komen al van een zeer kleine wijngaard maar wat het volslagen uniek maakt (en dus ook de prijs verklaart) is dat er gemiddeld slechts 200 gram druiven per wijnstok wordt geoogst. Er wordt dus middels aggressieve snoei slechts een paar trossen aan de wijnstok gehouden maar die krijgen dan ook al het voedsel wat de oude wijnstokken diep uit de grond naar boven brengen. De wijn wordt verbouwd volgende de biodynamische principes. Voor de Gianfranco Es laat men de druiven enige tijd verdorren op de plant.  De Gianfranco Es heeft een gigantische concentratie met een onvoorstelbare frisse zuurstructuur. Perfect gebalanceerd. Dit is zonder enige twijfel de beste Primitivo te vinden op de markt. Briljant, Schaars en geweldig bewaarpotentieel. Een prachtige magnum fles van 1.5 liter verpakt in een fraaie houten kist.

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  1
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es Magnum 2016

Grand Cru Wijnen
Grand Cru Wijnen

4/5

Volgens de Gambero Rosso (michelingids voor wijn) is dit Italie's beste wijn. Een absurd laag rendement zorgt voor een nooit geziene wijn van de Primitivo-druif. De primitivo druiven voor de Gianfranco Es komen al van een zeer kleine wijngaard maar wat het volslagen uniek maakt (en dus ook de prijs verklaart) is dat er gemiddeld slechts 200 gram druiven per wijnstok wordt geoogst. Er wordt dus middels aggressieve snoei slechts een paar trossen aan de wijnstok gehouden maar die krijgen dan ook al het voedsel wat de oude wijnstokken diep uit de grond naar boven brengen. De wijn wordt verbouwd volgende de biodynamische principes. Voor de Gianfranco Es laat men de druiven enige tijd verdorren op de plant. De Gianfranco Es heeft een gigantische concentratie met een onvoorstelbare frisse zuurstructuur. Perfect gebalanceerd. Dit is zonder enige twijfel de beste Primitivo te vinden op de markt. Briljant, Schaars en geweldig bewaarpotentieel. Prachtige Magnum in fraaie houten kist

Top aanbiedingen Primitivo di Manduria