Maius Assemblage Priorat Magnum 2017

Maius Doq Priorat (Priorat)

RP91

32,95€ + 5,95€ Verzending (48 uren)

197,70€ + 5,95€ Verzending (48 uren)

395,40€ + 5,95€ Verzending (48 uren)

32,95/stuk

Verzending: Grand Cru Wijnen

Je ontvangt 0.44 punten voor elk product dat je koopt

Maius Doq Priorat is de bereider van deze Maius Assemblage Priorat Magnum 2017 (32,95€), een wijn rode met herkomstaanduiding Priorat met geselecteerde carignan, cabernet sauvignon en garnacha druiven uit 2017. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en zowel gidsen als tijdschriften uit de branche beoordelen hem met robert parker cijfer: 91.

Kenmerken · Maius Assemblage Priorat

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
2015 en 2012
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Priorat (Catalonië,Spanje)
Wijnkelder: Maius Doq Priorat
Volume: 150cl Andere volumes
Plaats: RP91
Druiven: Garnacha, Cabernet Sauvignon, Carignan
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Maius Doq Priorat

Maius Assemblage Priorat Magnum 2017 (Garnacha, Cabernet Sauvignon en Carignan)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: kersenrood.
 • Neus: aroma van rijp rood fruit met subtiele tonen van leer en houttinten en mineralen die in de buurt van de priorij zijn.
 • Mond: volle smaak met hints van balsamico azijn en minerale accenten. Het heeft een elegante en lange afdronk met geïntegreerde tannines.

APPELLATIE: Catalonië, Spanje.

WIJNGAARD: Maius Viticultors.

DRUIVEN: 15% Cabernet, 20% Carignan, 65% Grenache.

Rijping: 20% van de wijn is gerijpt 6 maanden in houten vaten en vervolgens gemengd met 80% van de resterende wijn.

Uitwerking: De druiven worden met de hand geoogst: Grenache worden geoogst tijdens de eerste week van oktober, terwijl de Carignan en Cabernet later worden geoogst voor een maand. Vervolgens werden de druiven fermenteren koude bij een temperatuur van 15 ° C gedurende 3 dagen voor de aromatische expressie wordt voordat geaccentueerd wordt uitgevoerd alcoholische gisting. Dit wordt uitgevoerd bij een temperatuur van 26 ° C. Na maceratie dat de wijn een goede dosis van smaak wordt gegeven geeft.

WIJNSUGGESTIE: Ideaal met rode vleesgerechten gegrild, gekookt, gegrilde kip, schapen kazen en worsten.

TEMPERATUUR: 17ºC

ALCOHOL: 15%

Maius Doq Priorat

Maius Doq Priorat Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Maius Assemblage Priorat Magnum 2017

Grand Cru Wijnen

Gepubliceerd op 04.16

4/5

Maius Assemblage Priorat Magnum 2017

Deze fraaie Priorat van het wijnhuis Maius is gemaakt uit een blend van 40% Grenache, 40% Carignan en 20% Cabernet Sauvignon. De wijn is zeer volwassen met een goede diepte met een prachtige kersenrode kleur met blauwe tinten die de complexiteit bevestigen van de Maius assemblage. In de neus ruiken we rijp rood fruit, leder met subtiele tonen van hout en de voor priorat zo bekende minerale tonen. In de mond proeven we een volle wijn met balsamico en ook hier komen de minerale accenten weer terug. De Masius Assemblage is een zeer elegante wijn met goed geïntegreerde tannines en lange afdronk. Het gaat zeer lastig worden om een Priorat wijn met deze prijs/kwaliteit te vinden. Deze uitvoering is een magnum fles van 1.5 liter
Perswijn december 2018:
Geur: Hout, confiture, kruiden, zuiver Smaak: zwoel, tikje drogend, jeugdig, smakelijk

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  1
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Maius Assemblage Priorat Magnum 2015

Grand Cru Wijnen
Grand Cru Wijnen

4/5

Deze fraaie Priorat van het wijnhuis Maius is gemaakt uit een blend van 40% Grenache, 40% Carignan en 20% Cabernet Sauvignon. De wijn is zeer volwassen met een goede diepte met een prachtige kersenrode kleur met blauwe tinten die de de complexiteit bevestigen van de Maius assemblage. In de neus ruiken we rijp rood fruit, leder met subtiele tonen van hout en de voor priorat zo bekende minerale tonen. In de mond proeven we een volle wijn met balsamico en ook hier komen de minerale accenten weer terug. De Masius Assemblage is een zeer elegante wijn met goed geïntegreerde tannines en lange afdronk. Het gaat zeer lastig worden om een Priorat wijn met deze prijs/kwaliteit. De wijn heeft de Silver Medal at the Hong Kong HKIWSC gewonnen en de 2009 heeft 90 parkerpunten gekregen. De 2015 jaargang heeft 91 Pēnin punten gekregen

Meningen over Maius Assemblage Priorat Magnum 2012

Grand Cru Wijnen
Grand Cru Wijnen

4/5

Deze fraaie Priorat van het wijnhuis Maius is gemaakt uit een blend van 40% Grenache, 40% Carignan en 20% Cabernet Sauvignon. De wijn is zeer volwassen met een goede diepte met een prachtige kersenrode kleur met blauwe tinten die de de complexiteit bevestigen van de Maius assemblage. In de neus ruiken we rijp rood fruit, leder met subtiele tonen van hout en de voor priorat zo bekende minerale tonen. In de mond proeven we een volle wijn met balsamico en ook hier komen de minerale accenten weer terug. De Masius Assemblage is een zeer elegante wijn met goed geïntegreerde tannines en lange afdronk. Het gaat zeer lastig worden om een Priorat wijn met deze prijs/kwaliteit. De wijn heeft de Silver Medal at the Hong Kong HKIWSC gewonnen en de 2009 heeft 90 parkerpunten gekregen. Latere jaargangen zijn nog niet beoordeeld maar Priorat kenners weten dat 2012 en 2013 behoren de top vintages.

Top aanbiedingen Priorat