Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2013 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene (Veneto, Italië) |
Wijnkelder: | Adami |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Glera |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 0.11% |
Bereiding van Adami Prosecco "dei Casel" Extra Dry 2013
Adami Prosecco "dei Casel" Extra Dry 2013 (Glera)
SMAAK:
- Uitzicht: Adami Prosecco "dei Casel" Extra Dry 2013 toont een stro gele kleur met een romige mousse en fijne Perlage.
- Neus: ruime en fruitig perzik boeket, doet denken aan de gouden appel ,, tropische vruchten, blauwe regen en acacia bloemen.
- Mond: Prachtige balans en elegantie met kruiden frisheid. Zachte, frisse en fruitige smaak. Goede volheid en lengte, die nauw weerspiegelt de aroma grote harmonie en elegantie.
Koppelen: Gaat goed met koekjes, broodjes en gebak die niet glad. Bijzonder geschikt met Pandoro en panettone.
DRUIVEN: 100% Prosecco
KELDER: Adami
Het stond tegenvoer het voedsel.
In een proef cursus hadden we plezier het te proeven.