Trends:

Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene

Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Extra Dry

75cl Inhoud

WS82Wine Spectator

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Je hoort vast graag dat…

Kenmerken

Soort Wijn: mousserende Wijn
Andere Wijnjaren: Andere wijnjaren
2012 en 2011
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Col Vetoraz
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Glera
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 11.5%
Soort Mousserende Wijn: Extra Droog

Beschrijving van Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Extra Dry

Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Extra Dry (Glera)

PROEFNOTITIES VAN Col Vetoraz Prosecco Valdobbiadene Extra Dry:

  • Uitzicht: helder gekleurde amrillo
  • Neus: intens citrus en bloemige noten
  • Mond: mineraal, fruitig, droog

APPELLATIE: Valdobbiadene (Italië)

WIJNGAARD: Col Vetoraz

DRUIVEN: Prosecco

TEMPERATUUR:8

ALCOHOL: 12%

Meer zien

Hoe te serveren

Points

WS82Wine Spectator

Reviews van Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Extra Dry

4.3

10 klantbeoordelingen
  • 5
    1
  • 4
    9
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Extra Dry:Waarderen Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Extra Dry:

4.5/5

excellent
Meer zien,

Col Vetoraz Prosecco Valdobbiadene Extra Dry

4 /5

PROEFNOTITIES VAN Col Vetoraz Prosecco Extra Dry :

  • Uitzicht: helder strogeel.
  • Neus: fruitige aroma's van peer en groene appel.
  • Mond: vol, vers, fijn Perlage, delicaat en aangenaam fruit smaken.

APPELLATIE: Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene.

WIJNGAARD: Col Vetoraz

DRUIVEN: Prosecco (Glera) 100%.

WIJNSUGGESTIE: voorgerechten, taarten, gestoomde vis en schaaldieren.

SERVEERTEMPERATUUR: 6-8 °C

ALCOHOL: 11,5%

Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: strogeel, een romig schuim en een fijne en aanhoudende Perlage.
  • Neus: fruitige noten van citrus, witte perzik, appel en peer, florale aroma's van roos en acacia.
  • Mond: harmonieus en delicaat, met een uitstekende smaak en aroma.

APPELLATIE: Prosecco Conegliano-Valdobbiadene Di.

WIJNGAARD: Wijngaarden gelegen in de heuvels van Valdobbiadene, in de provincie Treviso.

GRAPES: 100% Glera.

Veroudering: 1 tot 3 maanden op de moer jaar.

BEREIDING: obtienido uitsluitend uit druiven Glera, geoogst en alleen met de hand geselecteerd uit de tweede week van september en de eerste van oktober. Na klassieke wijnbereiding, schuimvorming uitgevoerd volgens de methode Charmat, met een tweede gisting in de autoclaaf gedurende 30-40 dagen

Bijpassende wijn: met snacks en lichte lunches.

SERVEERTEMPERATUUR: 8 °C

ALCOHOL: 11,5%

Meer zien
,

4 /5

Het was niet aan de niveau van het diner. Met collega's, dronken we een paar drankjes bij een maaltijd.
Hij had een zeer diepe kleur. Licht aroma van gist en bakkerij. Alle wijnen van Col Vetoraz zijn zeer evenwichtig.
Meer zien
,

Col Vetoraz Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Extra Dry