Trends:

Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene

Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede

75cl Inhoud

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: mousserende Wijn
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Bisol
Volume: 75cl
Druiven: Glera (85%), Verdiso (5%), Pinot Bianco (10%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 11%
Soort Mousserende Wijn: Brut
Bisol levert ons deze Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede (13,75€). Het gaat om een wijn mousserende uit Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene op basis van pinot bianco, verdiso en glera druiven en waarvan de alcoholgraad 11º is. Een wijn mousserende beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Omschrijving van Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede

Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede (Glera, Verdiso en Pinot Bianco)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: strogeel met groene reflecties en licht schuim.
  • Neus: glad, licht minerale en subtiele tonen van wilde bloemen, citrusvruchten, citroenschil, abrikoos, peer, appel, noten, honing, vanille, rozemarijn en tijm.
  • Mond: milde smaak, vers, complex en goed gebalanceerd met een romige textuur en een geringe diepte in de mond. Pose noten van rode appels en amandelen.

APPELLATIE: Prosecco di Valdobbiadene Conegliano- (Veneto, Italië).

WIJNGAARD: Bisol.

GRAPES: Glera, Verdiso en Pinot Bianco.

AGING: Madura in roestvrij staal en in fles voor 30 maanden.

VOORBEREIDING: De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens ontsteeld, gevolgd door koude maceratie van de huid gedurende 10 uur, vervolgens zacht drukken. Gaat door een dubbele gisting in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 15 ° C.

WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten, zeevruchten, risotto, stoofschotels, kazen, vegetarische gerechten en kruidig.

TEMPERATUUR: 8-10 ° C

ALCOHOL: 11%

Meer zien

Het wijnhuis

Bisol

Bisol

De eerste getuigenis die de aanwezigheid van de familie Bisol in het historische hart van het Prosecco-productiegebied bevestigt, is te vinden in de Venetiaanse Republiek van 1542, waarin de Bisol verschijnen als "beheerders van de arbeiders" van een groot landgoed van de adellijke familie van de Van Pula: een gebied genaamd Chartice, de huidige en zeer prestigieuze heuvel van Cartizze.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede

4

2 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede:Waarderen Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Bisol Crede:

4 /5

Druiven: Glera 85% - 10% Pinot Blanc - 5% Verdiso

Alcohol: 11, 5
Gebied: Valdobbiadene
Inhoud: 0, 75 l
De kleur is helder strogeel met licht groene accenten. De schittering is opgebouwd uit een groot aantal minuten en aanhoudende bubbels.
Het aroma is van wilde bloemen, op de juiste wijze intense, fris en elegant en ontstaat een zeer aangename fruitig.
De smaak doet denken, in fruitige hints van appel en peer, is de harmonie aangevuld met de rijke smaak en fijn.
Meer zien
,

Bisol Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Brut Crede

4 /5

Bisol Prosecco di Valdobbiadene Crede wijn is gemaakt met de tweede gisting autoclaaf of ook wel Martinotti-Charmat methode. De druif wordt gebruikt is Glera, een ras dat altijd in Valdobbiadene is gegroeid en wordt charcterised door intense fruitige aroma's. Druiven hand geoogst eind augustus en zacht geperst. De most wordt geënt met geselecteerde gisten. Alcoholische gisting plaatsvindt in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16-18ºC waar ze blijven tot het mengen en vóór het tweede gisting. De wijn wordt vervolgens in de autoclaaf, waar gist en suiker toegevoegd waarbij de tweede gisting gedurende 15-20 dagen te creëren, afhankelijk van de gekozen hiervoor procestemperatuur gegoten. Alle andere werkwijzen worden isobaar uitgevoerd om beschadiging van de bellen die worden gemaakt tijdens de tweede gisting, dat isobare gieten, isobare filtratie en bottelen omvatten isobare voorkomen.
Meer zien
,