Trends:

Wijn Provence

Bekijk alle producten in Wijn Provence

De Franse wijnproducerende regio van de Provence in het zuiden van Frankrijk is de Provence is het grootste wijngebied gespecialiseerd in droge rose, beroemd om tis grote wijnen. De Romeinen gebruikten om het de provincia nostra ("onze provincie") noemen, geven de streek zijn naam. Net ten zuiden van de Alpen, het was de eerste Romeinse provincie buiten Italië.

Provence wijnen worden gemaakt via de "assemblage", een zeer oude vinificatie techniek waarbij elke druivensoort wordt tot wijn afzonderlijk vóór de geselecteerde soorten zijn "samengesteld" om het eindproduct te verkrijgen. Deze praktijk maakt het mogelijk om goed uitgebalanceerde wijnen die de unieke kwaliteiten van elke druivensoort te bewaren verkrijgen.

Als het jong, levendig en fruitig, een rode Provence is de perfecte aanvulling voor gegrild vlees met mediterrane kruiden, wit vlees, lam, een koude stoverij, plantaardige gratins of tomaten met olijfolie. Maar meer en meer top-shelf rode wijnen worden geproduceerd in de Provence, dat kan worden verouderd.

Koop Wijnen van Provence online.

Meer zien

Wijn Provence: rode

alle zien

Wijn Provence: mousserende

alle zien

Wijn Provence: Robert Parker cijfer