Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Gris Single Vineyard 2015

Viña Errazuriz (Aconcagua)

19,95€ + 4,95€ Verzending (48 uren)

59,85€ ¡GRATIS VERZENDING! (48 uren)

239,40€ ¡GRATIS VERZENDING! (48 uren)

19,95/stuk

Verzending: Wijnservice.nl Gratis verzending vanaf 50,00€

Je ontvangt 0.27 punten voor elk product dat je koopt

Viña Errazuriz heeft deze wijn Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Gris Single Vineyard 2015 (19,95€) gecreëerd, een wijn witte uit Aconcagua die pinot gris druiven bevat uit 2015. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Gris Single Vineyard

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2015
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Aconcagua (Chile)
Wijnkelder: Viña Errazuriz
Volume: 75cl
Druiven: Pinot Gris
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Viña Errazuriz

Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Gris Single Vineyard 2015 (Pinot Gris)

Producent: Viña Errazuriz

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Aconcagua

druiven: Pinot Gris

Viña Errazuriz

Viña Errazuriz Wijn kopen:

Meer meningen over Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Gris Single Vineyard 2015

Anoniem

Gepubliceerd op 17.40

4 /5

De druiven voor deze Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Gris zijn afkomstig van de Manzanar Vineyard, ongeveer 12 kilometer verwijderd van de Pacific Ocean. De wijnstokken zijn in 2005 en 2009 geplant. De bodem bestaat uit een dunne laag leem, geplaatst op een basis van klei en leisteen. Dat geeft de wijnen afkomstig uit deze wijngaard hun minerale tonen.
De druiven zijn handgeplukt in de vroege ochtend en voorzichtig naar de winery getransporteerd. Daar worden ze ontsteelt, gekneusd en geperst om de natuurlijke zuren zo goed mogelijk te behouden. Het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en rijpt nog 3 maanden. Hierdoor worden meerdere lagen aan aroma's en smaken verkregen.
Koude winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Oceaan, ideaal is voor de druiven teelt. Don Maximiano heeft de beste variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld. Vandaag de dag liggen de vele kwaliteitstradities in handen van Eduardo Chadwick, een van de nakomelingen van Don Maximiano. Eduardo vertegenwoordigd de 5e generatie van de familie in de wijn business. Hij heeft het hele productie proces van dit historische estate gemoderniseerd, hierbij is de afzonderlijke identiteit van de wijnen niet uit het oog verloren. Door de toewijding om estate wijnen te produceren van superieure kwaliteit staat Errázuriz bekend de "Beste Chileense wijn". Bij Errázuriz streeft men er naar om de beste wijnen te maken door elk stadium van druiventeelt in de Aconcagua, Casablanca en Curico vallei tot het wijnmaken volgens de meest natuurlijke technieken, zorgvuldig te beheersen. Hierbij ligt een nadruk op de delicate behandeling van de wijnen met als doel ze zo elegant en complex mogelijk te maken. Het is door zijn dynamiek en passie voor wijn dat Errázurig tot de internationaal gerespecteerde producenten behoort van kwaliteitswijnen!

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  2
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Top aanbiedingen Aconcagua