Montes Claros Brut 2013

Adega Cooperativa de Borba (Alentejo)

13,25€ (Richtprijs)

Het is niet mogelijk Montes Claros Brut 2013 te kopen op dit moment.

Uit de wijnkelders van Adega Cooperativa de Borba (Alentejo) ontvangen wij Montes Claros Brut 2013 , een wijn mousserende die alvarinho en arinto druiven bevat uit 2013 en waarvan het alcoholgehalte 12º is. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een mousserende die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Kenmerken · Montes Claros Brut

Soort Wijn: mousserende Wijn
Oogstjaar: 2013 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Alentejo (Portugal)
Wijnkelder: Adega Cooperativa de Borba
Volume: 75cl
Druiven: Arinto, Alvarinho
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12%
Soort Mousserende Wijn: Brut
Meer zien »

Beschrijving · Adega Cooperativa de Borba

Montes Claros Brut 2013 (Arinto en Alvarinho)

Producent: Adega Cooperativa de Borba

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Alentejo

druiven: Arinto en Alvarinho

Adega Cooperativa de Borba Wijn kopen:

Meer meningen over Montes Claros Brut 2013

Woudman Sterling

Gepubliceerd op 23.07

4 /5

De Montes Claros Brut 2013 kwamen aroma's van gist uit. Het rook een beetje naar rook.
Zou het niet aanraden dit Arinto.

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    1
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Montes Claros Brut 2010

Portugal Vineyards
Portugal Vineyards

4/5

PROEVEN OPMERKINGEN:
Crystal uiterlijk, citroenzuur kleur met gele nuances en fijne bubbels. Elegante aroma van tropische vruchten en een lichte hint van amandelen. Jong, fris met citroenzuur smaken. Goede balans tussen zuurgraad en alcohol niveaus.
- Wijnmaker: Óscar Gato
- Vinificatie: Druiven zorgvuldig geselecteerd uit de wijngaarden met een gunstige ontwikkeling voor de productie van mousserende wijn balans in termen van een lager suikergehalte en hogere zuurgraad - dat waren de ingrediënten om de Montes Claros mousserende wijn te produceren. De oogst werd handmatig uitgevoerd tijdens de ochtend naar de ideale temperatuur van de druiven te bereiken als ze aankwamen in de wijnmakerij. De druiven werden in kleine hoeveelheden worden vervoerd. Na het breken en ontstelen van de druiven, persen, decanteren door koude systeem gedurende 24 uur en alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur gevolgd. Na het behalen van de wijn basis voor de productie van mousserende, de wijn was toen gebotteld en opgeslagen in de kelder. De tweede gisting werd uitgevoerd in de fles - de klassieke methode. Na de tweede gisting en de veroudering van de "dégorgement" werd uitgevoerd om de gisten en de topping, het proces waarbij de 'musselet "en de kurk geplaatst extraheren.
- Druivenrassen: Arinto, Alvarinho.
- Eten Koppelen: Ideaal als aperitief, maar gastronomisch veelzijdig.
- Store en Serve Adviezen: Het moet worden geconsumeerd na het bottelen of het kan ouder worden voor nog eens twee jaar. Serveren op 6-8 ºC.

Top aanbiedingen Alentejo