Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2018 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Alentejo (Portugal) |
Wijnkelder: | José Maria da Fonseca |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Aragonêz, Alicante Bouschet, Syrah |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Bereiding van Ripanço Private Selection 2018
Ripanço Private Selection 2018 (Aragonêz, Alicante Bouschet en Syrah)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: geladen robijn.
- Neus: goed fruit, schoon, eik, vanille, vijg, viooltjes, mint.
- Mond: goed fruit, zeer evenwichtig, goede structuur, goede tannines en een goede zuurgraad.
APPELLATIE: Alentejo.
DRUIVEN: Aragonês (40%), Trincadeira (35%), Syrah (14%) en Alicante Bouschet (11%).
WIJNSUGGESTIE: Rood vlees of kaas gerechten.
TEMPERATUUR: 16-18 ° C
ALCOHOL: 13,7%
Reviews van Ripanço Private Selection 2018
16 pts Revista de Vinhos - Intense robijnrode kleur. Aroma van zwarte bessen, koffie, bosbessen, frambozen, vanille. In de mond zijn gladde, evenwichtig, met een goede zuurgraad en rijpe tannines. Medium einde van de mond.
Meer zienPROEVEN OPMERKINGEN:
Intense robijnrode kleur. Aroma van zwarte bessen, koffie, bosbessen, frambozen, vanille. In de mond zijn gladde, evenwichtig, met een goede zuurgraad en rijpe tannines. Medium einde van de mond.
- Wijnmaker: Domingos Soares Franco
- Wijnmaken: Ripanço is de oude techniek, die teruggaat tot de Romeinse tijden, van oudsher gebruikt in het zuiden van Portugal voor het handmatig ontstelen. Vergrijzing 6 maanden in Franse en Amerikaanse nieuwe eik.
- Druivenrassen: Syrah, Aragonês, Alicante Bouschet.
- Food Pairing: Combineer deze fijne wijn met rood vlees of kaas.
- Store en Serve Adviezen: De flessen moeten neer bij een temperatuur van 12 ° C en 60% luchtvochtigheid worden gelegd. Moet worden geserveerd op een temperatuur van 16 / 18ºC.
Meer zienIntense robijnrode kleur. Aroma van zwarte bessen, koffie, bosbessen, frambozen, vanille. In de mond zijn gladde, evenwichtig, met een goede zuurgraad en rijpe tannines. Medium einde van de mond.
- Wijnmaker: Domingos Soares Franco
- Wijnmaken: Ripanço is de oude techniek, die teruggaat tot de Romeinse tijden, van oudsher gebruikt in het zuiden van Portugal voor het handmatig ontstelen. Vergrijzing 6 maanden in Franse en Amerikaanse nieuwe eik.
- Druivenrassen: Syrah, Aragonês, Alicante Bouschet.
- Food Pairing: Combineer deze fijne wijn met rood vlees of kaas.
- Store en Serve Adviezen: De flessen moeten neer bij een temperatuur van 12 ° C en 60% luchtvochtigheid worden gelegd. Moet worden geserveerd op een temperatuur van 16 / 18ºC.