Trends:

Wijn van Californië (regio)

Bekijk alle producten in Wijn van Californië (regio)

Californië wijnen, wijn gebied dat bestaat uit een grote strook verdeeld in verschillende klimaatzones, waarvan het belangrijkste element van onderscheid is de uren van zonlicht en de invloed van deze op de wijnstok. Er zijn in totaal vijf klimaatzones die een verscheidenheid aan wijnen in Californië te produceren.

De Californische wijn is afkomstig van de volgende gebieden: de ene, langs de noordkust, ten zuiden van San Francisco, de coolste van alle, zone twee, met een paar uur zon bewegen tussen de 2.500 en 3.000, Ook in het noorden, en met kenmerken vergelijkbaar met die van Noord-Italië, zone drie, gelegen in de noordwestelijke kust van Los Angeles, de vier, met meer dan 3.500 uren zonneschijn, met wijngaarden ten noordoosten van San Francisco naar Zuidoost- Monterrey en zone vijf, met meer dan 4.000 uren zon per jaar, vergelijkbaar met Noord-Afrika en het zuiden van Spanje, gelegen in de Central Valley, Los Angeles en San Diego.

De variëteiten in Californië bestrijken een breed scala, met inbegrip van Chardonnay, Chenin Blanc of Sauvignon, voor White en Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir onder de rode wijnen.

Koop Wijnen van Californië (regio) online.

Meer zien

Wijn van Californië (regio): Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Van Californië (Regio): Robert Parker cijfer