Trends:

Wijn van La Rioja

Bekijk alle producten in Wijn van La Rioja

De wijnen van La Rioja, een gebied dat de DOC Rioja , verdeeld in drie divisies: Rioja Alavesa, Rioja Alta en Rioja Baja. In Rioja, de wijngaarden strekken in 56.000 hectare van gewassen in drie regio's: La Rioja, Navarra en Baskenland.

Het prestige van de wijnen van La Rioja wordt niet beïnvloed, omdat ze te onderscheiden duidelijke verschillen van klimaat en bodem. Het onderscheidt drie soorten grond: klei-kalk bodem, kleigronden en alluviale-ferro. Area inheemse stam en geproduceerd inkt is Tempranillo, maar ook gegroeid Mazuelo, Graciano en Garnacha. In de witte rassen, onder meer Viura, Malvasia en Garnacha Blanca.

De rode wijnen van Rioja zijn aromatische en evenwichtig, de blanken zijn licht en elegant rose Rioja, vers. In de Rioja-wijn wordt geproduceerd:jonge wijn (zonder veroudering), Crianza wijn (2 jaar minimaal 1 kelder en 1 vat), wijn reserve (minimum 3 jaar in de kelder en ten minste een in eiken) en Gran Reserva wijn (minimum 3 jaar op fles en 2 in barrel). Sommige CVNE emblematische wijnkelders, Bodegas Domecq Bodegas Faustino, Lopez de Heredia, Marques de Caceres en Muga hebben geholpen prestige in Spanje of in het buitenland om de wijnen van La Rioja.

Koop Wijnen van La Rioja online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn van La Rioja: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Van La Rioja: rode

alle zien

Wijn Van La Rioja: witte

alle zien

Wijn Van La Rioja: mousserende

alle zien

Wijn Van La Rioja: Robert Parker cijfer