Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2018 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Marlborough (Nieuw-Zeeland) |
Wijnkelder: | Henri Bourgeois |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Pinot Noir |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Bereiding van Clos Henri Petit Clos Pinot Noir 2018
Clos Henri Petit Clos Pinot Noir 2018 (Pinot Noir)
Producent: Henri Bourgeois
abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Marlborough
druiven: Pinot Noir
Het wijnhuis
Henri Bourgeois
Al 10 generaties lang zetten we onze passie en waarden als wijnmakers in dienst van Sauvignon Blanc en Pinot Noir om wijnen met een geweldig karakter te ontwikkelen. Elk lid van onze familie, Jean-Marie Bourgeois, Arnaud, Lionel en Jean-Christophe, brengt zijn talent naar het Domaine. Gelegen in Chavignol, in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren we een mozaïek van percelen met betrekking tot onze terroirs van Kimmeridgische mergel, vuursteen en kalksteenklei. In 2000, na een lange zoektocht, hebben we besloten om het familieavontuur uit te breiden door een wijngaard in biologische landbouw te creëren in Marlborough, Nieuw-Zeeland. Ook hier bloeien Sauvignon Blanc en Pinot Noir op de fantastische terroirs van deze regio. Jean-Marc Bourgeois, de oudste zoon van Jean-Marie, zijn liefde voor goede producten wordt weerspiegeld in de keuken van zijn restaurant in Chavignol, dat de traditionele gerechten van Berry opnieuw bezoekt. Het biedt ook een charmant verblijf aan de oevers van de Loire, op slechts twee uur van Parijs, in het Hotel-Restaurant De Côte des Monts Damnés in het hart van Sancerrois.
Meer over het wijnhuisReviews van Clos Henri Petit Clos Pinot Noir 2018
Eigene ondoorzichtige kleur van Clos Henri. Aroma's van toffee. Ik denk dat zijn smaak iets zoutig was.
Kersenrode kleur met violete randen. In deze Clos Henri zijn aanwezig aroma's van bessen. De smaken van Clos Henri Petit Clos Pinot Noir waren goed gecompenseerd .
Een geweldige wijn bij wildgerechten, pasta's met vleessauzen en zachte schimmelkaas.
Biologisch gecertificeerd / 90/100 James Suckling