Trends:

Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017

75cl

Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017

54,50€
54,50€
Winkel: By Emy Wine Prijzen in andere winkels Estimated delivery: 48u - 3 dagen
Verzendkosten: 6,95€
Gratis verzending vanaf 75,00€

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
2018, 2016 en 2015
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Nahe (Duitsland)
Wijnkelder: Gut Hermannsberg
Volume: 75cl
Druiven: Riesling
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%
Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017 (54,50€) uit de wijnkelders van Gut Hermannsberg is een wijn witte met herkomstaanduiding Nahe met riesling druiven van het wijnjaar 2017 en waarvan het alcoholgehalte 12.5º is. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017

Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017 (Riesling)

De spectaculair gelegen wijngaarden van Gut Hermannsberg worden beschouwd als de beste rieslingwijngaarden van Duitsland. Ze vinden hun oorsprong in het Pruisische rijk. In 1902 werd in opdracht van de Prins van Pruisen de steile, rotsachtige Hermannsberg klaargemaakt om de eerste rieslingwijngaarden te planten. Een arbeidsintensieve klus die 'Erste Lagen' opleverde: eersteklas-wijngaarden. Gut Hermannsberg is één van de weinige wijndomeinen in Duitsland dat slechts uit 'Erste Lage'-wijngaarden bestaat. De steile wijngaarden zoals de legendarische 'Kupfergrube', de eigen 'Hermannsberg' en de fenomenale 'Traiser Bastei' beschikken ieder over unieke terroirs die de rieslingdruif een geheel eigen karakter geven. De 30 hectare wijngaard van dit wijndomein waren vele jaren in handen van de Duitse staat, tot het recentelijk door wijnliefhebber en ondernemer Jens Reidel werd overgenomen en omgedoopt tot Gut Hermannsberg. De wijngaarden werden in ere hersteld en de kelders gemoderniseerd. Onder het motto 'grote wijnen ontstaan in de wijngaard' worden nu karakteristieke topwijnen gemaakt waarbij de terroir bepalend is. Dat gebeurt onder leiding van keldermeester en bedrijfsleider Karsten Peter, een telg van een bekende wijnfamilie uit de Pfalz met een schat aan ervaring (opgedaan in Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland).

Meer zien

Reviews van Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017:Waarderen Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 2017:

4 /5

Deze 'grand cru'-wijngaard ligt onder het beroemde Rotenfelsmassief. Met 327 meter de hoogste rotswand ten noorden van de Alpen. Deze wijngaard van Gut Hermannsberg krijgt extra zonreflectie overdag en juist een extreme afkoeling 's nachts. Het resultaat van dit terroir is de Bastei GG Riesling trocken Nahe, een gulle en intense wijn met een prachtige mineraliteit en een rijk aroma van tropisch fruit in combinatie met een levendige frisheid is het resultaat.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Gut Hermannsberg Riesling Trocken Bastei Gg 201720162015

4/5

- Allergenen: sulfieten bevat
Meer zien

4/5

- Allergenen: sulfieten bevat
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis