Trends:

Puglia

Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013

Magnum

34,95€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2013
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Puglia (Italië)
Wijnkelder: Poggio Le Volpi
Volume: 150cl
Druiven: Primitivo
Allergenen: Bevat Sulfieten
Poggio Le Volpi is de bereider van Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013 , een wijn rode met de herkomstaanduiding Puglia met primitivo druiven uit 2013. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013

Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013 (Primitivo)

Producent: Poggio Le Volpi

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Puglia

druiven: Primitivo

Meer zien

Reviews van Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013:Waarderen Poggio Le Volpi Tator Primitivo Op Magnum 2013:

4 /5

Mario Mergè begon in de jaren '20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Hij deelde zijn levens- en werkervaring met zijn zoon Armando, die vervolgens zijn kennis op zijn zoon Felice overbracht, zodat hij de derde generatie in zijn familie werd. Om invulling te geven aan zijn ultieme 'wijndroom' richtte hij in de jaren '90 het Italiaanse wijnhuis Poggio Le Volpi op. De filosofie van dit wijnhuis is wijnen maken die de rijkdom van het land en de kennis van de wijnstokken benadrukken. Tator is een eeuwenoude god uit het zuidoosten van Italië. Net als de Primitivo druif is hij onlosmakelijk verbonden met dit gebied. Deze Primitivo wijn is gemaakt van handgeplukte, overrijpe druiven. De handen op het etiket zijn de handen van de wijnmaker. Hij ziet deze wijn namelijk als de ultieme expressie van zijn vakmanschap. Tator Primitivo krijgt maar liefst 95 van de maximaal 100 punten van Luca Maroni, wijnjournalist en auteur van de meest uitgebreide en beste wijngidsen over Italiaanse wijnen.
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis