Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Veneto (Italië) |
Wijnkelder: | Valdo Spumanti |
Volume: | 75cl |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 11% |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Beschrijving van Valdo Ice Blanc de Blancs Demi-Sec
Valdo Ice Blanc de Blancs Demi-Sec
PROEFNOTITIES:
- Kleur: licht strogeel met groene hoogtepunten
- Neus: fruitig, appel, abrikoos, fruitsalade
- Mond: Medium droge wijnwinkel. lang en rond smaak met een delicate afwerking zoete plezierig leven.
APPELLATIE: Veneto
WIJNGAARD: Valdo Spumanti. geschiedenis Valdo Prosecco begon in 1926 toen een groep zakenlieden uit Valdobbiadene samengevoegd tot de Società Anonima Vini Superiori op te richten: een bedrijf dat zich toelegt op het proces Valdobbiadene Prosecco schuim Superiore en Cartizze.
De doorbraak kwam in het begin van Trent, toen het bedrijf werd gekocht door de familie Bolla, waar hij werd genoemd Valdo Spumanti in 1951.Sergio Bolla, gericht op het uitbreiden van de verkoop in Italië en op buitenlandse markten en bleef nieuwe bedrijfs- en productieprocessen doelstellingen met als doel het Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Prosecco Valdo of in te voeren op alle gebieden wereldwijd.DRUIVEN: mengsel. Voor mousserende wijn voorbestemd witte druiven.
Rijping: 3 maanden met de Charmat methode, en vervolgens ten minste 2 maanden in de fles.
VOORVOORBEREIDING: Deze mousserende wijn is afkomstig van een zorgvuldige selectie van druiven uit de meest prestigieuze wijnstreken, een uitdrukking van het kampioenschap en de oude traditie van mousserende wijnen Valdobbiadene. Geselecteerde witte druiven van de meest prestigieuze wijngaarden in de Veneto. De planten werden geoogst in eind september. Wijnbereiding zachte persen van druiven en fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur.
PAIRING: voorgerecht, zeevruchten, gebak en fruit garnituur.
TEMPERATUUR: 08.06 °C
ALCOHOL 11%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
8ºC