Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011

Weingut Lorenz Kunz (Rheingau)

7,20€ (Richtprijs)

Het is niet mogelijk Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011 te kopen op dit moment.

Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011 is een wijn witte met herkomstaanduiding Rheingau uit de wijnkelders van Weingut Lorenz Kunz met een selectie van riesling druiven uit het wijnjaar 2011 en met 12º alcoholgraad. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 3,5 punten uit 5 verdient.

Kenmerken · Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2011 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Rheingau (Rheingau,Duitsland)
Wijnkelder: Weingut Lorenz Kunz
Volume: 75cl
Druiven: Riesling (100%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12%

Beschrijving · Weingut Lorenz Kunz

Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011 (Riesling)

Producent: Weingut Lorenz Kunz

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Rheingau

druiven: Riesling

Weingut Lorenz Kunz Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011

Geniale Weine

Gepubliceerd op 10.39

4/5

Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011

Smaak / zintuiglijke
Witte Wijn Wijnmakerij Lorenz Kunz Riesling Kabinett 2011 Oestrich Doosberg droog
Een Riesling uit de Rheingau. Droog uitgebreid. Een pittige, ongecompliceerde wijn, zeer mineraal.
Wijnmakerij
Op een oppervlakte van ongeveer 8 hectare van het landgoed Lorenz Kunz vandaag bouwt voort op wijnen in de districten Oestrich-Winkel, Hall Garden en had thuis. Maar onder de rassen Riesling domineert Chardonnay, Pinot Gris en Pinot Noir verbouwd. Samen, alle wijnen die ze alleen droog en gerijpt in traditionele eiken vaten.

De wijnmakerij Lorenz Kunz is een lid van de VDP, de Vereniging van Duitse Prädikat Wine Estates en sinds 1989 behoort reeds tot het Handvest wijnhuizen, een groep van kwaliteit gerichte Rheingau wijnmakers die een hoge kwaliteit Rheingau Riesling produceren onder strenge zelfbeheersing.
Wijngaard / terroir
EERSTE principes: Mittelheim St. Nicholas hoek jezuïet tuin Oestrich Doosberg.

Oestrich-Winkel is gevestigd in de Rheingau, een van de kleinste, maar meest belangrijke Duitse regio's. Op grotere hoogte, vooral in de steile wijngaarden, leisteen, kwarts, grind en zandsteen vooral gefokt en meerkernige Riesling wijnen garanderen minerale tonen. In diepe en ondiepe hoogte wijngaarden zijn te vinden diep en kalkhoudende löss waarop vol en volle Bourgondische wijnen groeien.
Filosofie
De wijnmakerij Lorenz Kunz Sinds 1710, familiebedrijf vloeit voort uit deze traditie van de verplichting om altijd tot grote wijnen per jaar.

Boerderij, de wijngaarden en de kennis hoe om premium wijnen te produceren zijn aangesloten generaties onlosmakelijk met het wijnmaken families. Alle stappen tot aan de leeftijd van de wijn zijn alleen de kant van de wijnmaker, van het planten van de wijnstokken tot de presentatie van de wijn.

Gault Millau, de wijnmakerij Lorenz Kunz werd als volgt beschreven in 2011 onder andere:

"Nou we vonden de voorbeeldige halfdroge Spätlese uit de Mittelheimer St. Nicholas (87 punten) met fijne exotische en Spätlese uit de Oestricher Doosberg (85 punten). Maakt bediening behoort ook nu tot de beter te leren kennen waarden. Keep it up!"
Feiten / Beschrijving
Categorie: Witte wijn, droge
Regio: Duitsland, Rheingau
Druif: Riesling 100%
Winery: Lorenz Kunz - VDP
Sweetness: 6, 2gl
Zuur: 8, 1 g / l
Alcohol: 12% vol

Meer meningen over Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2011

Noach Riddenaer

Gepubliceerd op 05.58

3 /5

Het is Chapeau!

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  1
 • 3 sterren
  1
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

3.5/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2013

Jilt Ploegmakers
Jilt Ploegmakers

4/5

In Uvinum Lorenz Kunz Riesling Oestrich Doosberg Kabinett Trocken Weißwein 2013 is zo gemakkelijk, heb ik niet geaarzeld.
Ik weet niet of het wijnjaar oud was, want het was helder geel. Het ruikt naar banaan. Een heel samentrekkend witte.
Geniale Weine
Geniale Weine

4/5

Smaak / zintuiglijke witte wijn Winery Lorenz Kunz Oestrich Riesling Kabinett 2011 Doosberg trockenEin Riesling uit de Rheingau. Dry uitgebreid. Een kernachtige, ongecompliceerde wijn, zeer mineraal. Wijngaard op een oppervlakte van ongeveer 8 hectare is de bouw van de wijnmakerij Lorenz Kunz vandaag om wijnen in de districten Oestrich-Winkel, Hallgarten en Hattenheim. Maar onder de rassen van Riesling domineert Chardonnay, Pinot Gris en Pinot Noir worden geteeld. Samen alle wijnen dat ze zal alleen droog en gerijpt in traditionele eiken vaten. Het wijnhuis Lorenz Kunz is een lid van de VDP, de vereniging van Duitse predikaat Wine Estates en sinds 1989 is al een van de Charter wijngaarden, een groep van op kwaliteit gerichte Rheingau wijnhuizen, die een hoge kwaliteit Rheingau Riesling onder strikte zelfbeheersing te produceren. Wijn Locatie / Terroir Oestrich-Winkel is gelegen in de Rheingau, een van de kleinste, maar belangrijkste Duitse wijnbouwgebieden. In de hoger gelegen gebieden, vooral in de steile wijngaarden leisteen, kwarts, grind en zandsteen bijzonder gefokt en meerkernige Riesling garantie wijnen met minerale noten. In diepe en ondiepe hoogte wijngaarden zijn gevonden diepe kalkrijke lössgronden waarop stoffige en volle Bourgondische wijnen groeien. Filosofie The Winery Lorenz Kunz sinds 1710 in familiebezit is afgeleid van deze traditie van de verplichting om voortdurend te produceren grote wijnen per jaar. Hof, wijngaarden en de kennis van hoe de top wijnen te produceren zijn gekoppeld generaties onlosmakelijk verbonden met de wijnbouw gezinnen. Alle stappen tot aan de leeftijd van de wijn zijn alleen de kant van de wijnmaker, van het planten van de wijnstok om de presentatie van de wijn. Gault Millau, de wijnmakerij Lorenz Kunz werd als volgt beschreven in 2011 onder andere: "Nou we vonden de voorbeeldige halfdroge Spätlese uit het Midden-Heimer St. Nicholas (87 punten) met een fijne exotische en Spätlese uit de Oestricher Doosberg (85 punten) Dit is één. de werking nu van de goede kwaliteit aanbevolen. Keep it up! "

Top aanbiedingen Rheingau