Trends:

Wijn Rias Baixas

Bekijk alle producten in Wijn Rias Baixas

De Rias Baixas wijn behoort tot de DO die staat bij de estuaria in het zuiden van Galicië. Rias Baixas bestaat uit vijf divisies: Val do Sanes, County of thee, O Rosal, Ribeira do Soutomaior en Ulla. Deze subzones komen vooral voor Albariño druif prestigieuze zijnde de mijlpaal aanwijzing van wijnmaken Galicische. Het DO is gelegen tussen Pontevedra en La Coruna is haar temperatuas Atlantisch klimaat met milde en een hoge luchtvochtigheid.

De Rias Baixas wijn strekt zich uit over 3.600 hectare, met 204 wijnmakerijen vergaren van prestigieuze wijnen in Spanje en in het buitenland. DO wijnen in elke vintage ontvangen awards aan beurzen de grootste ter wereld en proeverijen.

De druivensoort meest gebruikt voor wijn is bij voorkeur Rias Baixas Albariño, inheemse stam. Bovendien wordt gebruikt voor witte de witte Loureira (of Marquis) Caino treixadura en wit. Met de Albariño wijnen hebben stro gekleurde, krachtig en veel aroma. In rode wijnen, maar zeer weinig geproduceerd, de stammen zijn: Caino rood, espadeiro, Loureira Sousón inkt.

Koop Wijnen van Rias Baixas online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Rias Baixas: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Rias Baixas: rode

alle zien

Wijn Rias Baixas: witte

alle zien

Wijn Rias Baixas: mousserende

alle zien

Wijn Rias Baixas: Robert Parker cijfer