Trends:

Rias Baixas

Mar de Frades 2018

75cl Inhoud

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Je hoort vast graag dat…

Mar de Frades, een van de beste wijnhuizen in Spanje, had geen betere plek kunnen hebben om geboren te worden. Opgebouwd uit graniet en koper in 1897, staat het wijnhuis in het midden van de Salnés-vallei, beschut door de berghelling en de Finca Valiñas-wijngaard en wordt verwend door de Atlantische bries. Mar de Frades, het Galicische equivalent van "Mar de Frailes", ontleent zijn naam aan de gelijknamige plaats waar de pelgrims aan land kwamen op weg naar Santiago de Compostela. Met een traditie die hand in hand gaat met de D.O. Rías Baixas, gesmeed in de broederschap tussen het land en de zee, tussen het menselijke en het spirituele, is dit wijnhuis het hart van de hoofdstad van Albariño.

Voor de Albariño-druiven die de Mar de Frades 2018 het licht lieten zien, begon de wijnoogst op 14 september en werd aangemerkt als uitstekend, zoals er maar weinigen zijn. Alleen gezonde trossen werden geoogst en daarvan werden de beste druiven handmatig geselecteerd. Na de test gingen ze met hun schil naar de snij-inrichting Ganymedes en wachtten de eerste 40 uur op CO2. Daarna rustten ze 5 maanden op hun droesem.

Zo werd een kristallijne wijn geboren, met citroenachtige kleur en omrand met groene tonen. Het werd uitverkoren om een fles ervan tentoon te stellen die de zee zou eren welke hem maandenlang had gewiegd. Een fles die, eenmaal ontdekt, u uitnodigt om de geheimen van de Atlantische Oceaan te ontdekken met zijn zoute tonen terwijl u wordt verleid met een aards paradijs van jasmijn, violet, damast, mango en venkel. Als u het binnen laat, kunt u genieten van zijn unieke persoonlijkheid, zijn gewaagde stap, en zijn onvergetelijke herinnering.

Meer zien

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Rias Baixas (Galicia, Spanje)
Wijnkelder: Mar de Frades
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Albariño
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%

Beschrijving van Mar de Frades 2018

Mar de Frades 2018 (Albariño)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: citroengeel, groene reflecties.
 • Neus: geurig en grote rassen openhartig neus, aroma's van wit fruit met tonen van tropisch fruit en steen (abrikoos), bloemige noten en aromatische kruiden en zout aangename herinneringen.
 • Boca: met amplitude lekker en vers leven een zalvende en aromatisch. lange afdronk.

APPELLATIE: Rias Baixas.

WIJNGAARD: Terroir: Salnesvallei, een van de meest charmante plekjes van de Ria de Arosa en een echte gebied waar de Albariño rassen is opgevat meer zuiverheid.

GRAPES: Albariño.

Veroudering: 5 maanden rijping op droesem.

BEREIDING: na een selectie van de beste trossen. Mosto gefermenteerd met een eigen gist om maximale karakter van de variëteit en de Atlantische behouden.

Bijpassende wijn: gebakken vis, schaaldieren, oesters, wit vlees en rijst.

TEMPERATUUR: 7 °C

ALCOHOL: 12.5%

Meer zien

Het wijnhuis

Mar de Frades

Mar de Frades

Frades Zee is lopen de wijngaard Finca Valiñas, op de helling van een heuvel in het midden van de vallei en geconfronteerd Salnes de Arosa estuarium waar de Atlantische winden komen getemperd door het estuarium.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Mar de Frades 2018

4

16 klantbeoordelingen
 • 5
  1
 • 4
  15
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Mar de Frades 2018:Waarderen Mar de Frades 2018:

5 /5

Het was altijd mijn favoriete Albariño.
Meer zien
,

4 /5

Mar de Frades Albariño is een uitstekende witte topwijn uit Rias Baixas. Deze wijnstreek ligt in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Dit gebied kenmerkt zich door de invloed van de Atlantische Oceaan en het relatief regenachtige klimaat. Het wijnbedrijf Mar de Frades werd opgericht in 1986 in Villagarcia de Arosa. Zij zijn producent van hun eigen Mar de Frades wijnen, die zich kenmerken door zuiverheid en expressiviteit. Daarnaast produceren zij echter ook zeer bijzondere likeuren. Mar de Frades Albariño wordt voor 100% gemaakt van de gelijknamige druivensoort Albariño. De druiven worden handgeplukt. Tijdens deze pluk wordt er een strenge selectie uitgevoerd. Albariño geeft elegante en verfijnde droge witte wijn die men in zuidelijke landen niet zo snel zou verwachten. Wijnen uit Rías Baixas combineren sappigheid en extract met een frisse zuurgraad. Door het vochtige klimaat is de wijnbouw er zeer kostbaar. Samen met een grote vraag naar deze wijn maakt ze tot de duurste witte wijnen van Spanje. De Mar de Frades Albariño heeft een bleekgele kleur met in de geur aroma's van bloemen en citrusfruit. De smaak is sappig met goed gebalanceerde zuren en bitters. De wijn is mooi zuiver en expressief van karakter, elegant en verfijnd. Albariño combineert het beste met schaal- en schelpdieren en zomersalades.  De Mar de Frades Albariño zit in een opvallende, slanke, blauwe fles met een zeer bijzonder etiket, een zgn. "Smart Label". Wanneer de wijn zijn juiste serveertemperatuur heeft van 8 à 10 graden Celsius, dan verschijnt er boven de golven op het etiket een schip in de vorm van een blauw galjoen.
Meer zien
,

Mar de Frades Albariño 2018

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: citroengeel, groene reflecties.Neus: geurig en grote rassen openhartig neus, aroma's van wit fruit met tonen van tropisch fruit en steen (abrikoos), bloemige noten en aromatische kruiden en zout aangename herinneringen.Boca: met amplitude lekker en vers leven een zalvende en aromatisch. lange afdronk.APPELLATIE: Rias Baixas.WIJNGAARD: Terroir: Salnesvallei, een van de meest charmante plekjes van de Ria de Arosa en een echte gebied waar de Albariño rassen is opgevat meer zuiverheid.GRAPES: Albariño.Veroudering: 5 maanden rijping op droesem.BEREIDING: na een selectie van de beste trossen. Mosto gefermenteerd met een eigen gist om maximale karakter van de variëteit en de Atlantische behouden.Bijpassende wijn: gebakken vis, schaaldieren, oesters, wit vlees en rijst.TEMPERATUUR: 7 °CALCOHOL: 12,5%
Meer zien
,
Meer zien
Reviews van andere oogstjaren van Mar de Frades 201820172016

5/5

zeer goed
Meer zien
Fernando Castro De Abajo

3.5/5

Geparfumeerd, perzik, bloemen, fris, zoet, vriendelijk. 89 punten
Meer zien
Juan Manuel Gonzalvo