Terras Gauda 2018

Bodegas Terras Gauda (Rias Baixas)

GP91

Product niet beschikbaar in Nederland

11,90€ + 4,95€ Verzending (3 - 4 dagen)

11,90/stuk

Verzending: Vinosonline (Spanje)

Je ontvangt 0.16 punten voor elk product dat je koopt

Bekijk alle producten in Vinosonline

You will like to know that...

Het bijeenbrengen van kwantiteit, kwaliteit en autoriteit ondanks dat het een jonge wijn is, is mogelijk, en een goed voorbeeld hiervan is Terras Gauda 2018, de maatstaf van de Bodegas Terras Gauda-wijnmakerij en een albariño van internationale allure die u de mogelijkheid biedt om deze heerlijke variëteit vanuit een nieuw perspectief te proeven.

Het geheim schuilt in de mix van drie inheemse variëteiten: de Albariño draagt bij aan de mix met zijn fruitige aroma's en volume in de mond. De Loureiro zorgt op zijn beurt voor een goede aromatische bloemintensiteit en ten slotte biedt de Caíño aroma's van exotisch fruit, balsamico en een geweldige structuur en singulariteit, ondanks dat het een jonge albariño is.

Dit, samen met de uitstekende strategische visie van Bodegas Terras Gauda en zijn toewijding voor productie in hoeveelheden die kunnen inspelen op de vraag van internationale markten, zonder dat de kwaliteit van de wijn daalt, plaatst Terras Gauda 2018 in de hoogste ranglijst van de witte wijnen van Rías Baixas.

Kenmerken · Terras Gauda

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Rias Baixas (Galicia,Spanje)
Wijnkelder: Bodegas Terras Gauda
Volume: 75cl Andere volumes
Plaats: GP91
Druiven: Albariño, Caiño Blanco, Loureiro, Caiño, Loureira
Combinatie: rijstVoorgerechtenvispastapaellarisottoBlauwviswitte visverse PastaTapasSnacks en hapjessaladeskaasTonijnsaladezachte kaas
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 7-10ºC
Rijping: Jong
Meer zien »

Beschrijving · Bodegas Terras Gauda

Terras Gauda 2018 (Albariño, Caiño Blanco, Loureiro, Caiño en Loureira)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: strogeel, licht gouden reflecties. Schoon en helder.
 • Neus: rijpe perzik, kruiden, oranjebloesem, mandarijn citrusvruchten en sinaasappelschil, subtiele minerale, aardse herinneringen en aantekeningen van laurier en munt.
 • Mond: met vlezige, krachtige structuur, voelt fluweelzacht aan, consistent, verse en zachte zuren, aangename, intense wijn met een lange afdronk.

APPELLATIE: Rias Baixas.

WIJNGAARD: Oppervlakte: 117 hectare Albariño, witte Caino 33 hectare en 10 hectare Loureiro. gemiddelde leeftijd van 30 jaar wijngaarden geplant op een strook van leisteen (metamorfe leisteen) uniek onder de overheersende graniet in de denominatie.

DRUIVEN: 70% Albariño, 22% witte Caino, 8% Loureiro.

Veroudering: Geen veroudering.

Bereiding: na koude maceratie van verschillende lengtes afhankelijk van de soort, fermentatie uitgevoerd bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Na toevoeging van natuurlijke gist gewonnen uit de eigen wijngaarden van de wijnmakerij, wijn, koude gestabiliseerd, gefilterd en tenslotte gebotteld.

Bijpassende wijn: teriyaki zalm met rijst.

SERVEERTEMPERATUUR: 7-10ºC

ALCOHOL: 12,5%

Bodegas Terras Gauda

Terras Gauda: Bodegas Terras Gauda zitten in een bevoorrechte plaats in de O Rosal dal, in de buurt van de monding van de rivier de Miño land van A Guarda. De wijngaarden van Bodegas Terras Gauda bevinden zich tussen 50 en 150 meter. hoogte boven de zeespiegel, en geniet van een uitzonderlijk...

Bodegas Terras Gauda Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Terras Gauda 2018

Juan Manuel Gonzalvo

Gepubliceerd op 21.09

4/5

Terras Gauda 2018

White geparfumeerd met citrus en anijs aroma's. De smaak is breed, scherp en fris. Terras Gauda, een van de wijngaarden ten zuiden Rias Baixas in voor vele jaren aan de top van de ontwikkeling van de Albariño. Salino en direct. 90 punten

Meer meningen over Terras Gauda 2018

Wevers Von Saher

Gepubliceerd op 15.24

4 /5

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Stro geel, groen trim.
 • Neus: aroma's van rijpe perzik, kruiden, oranjebloesem, mandarijn citrusvruchten en sinaasappelschil, subtiele minerale, aardse herinneringen, noten van laurier en munt.
 • Mond: met vlezige, krachtige structuur en fluwelig fris en zachte zuren, aangename, intense wijn en een lange afdronk.

APPELLATIE: Rias Baixas.WIJNGAARD: Albariño en caino komen van percelen met een lagere hoogte, dat wil zeggen, meer vocht en warmer. Loureiro is afkomstig van wijngaarden van grote hoogte en een lagere luchtvochtigheid, koeler. Oppervlakte: 117 hectare Albariño, 33 witte en 10 Caino Loureiro. Asientados wijngaarden op een strook schalie (schalieolie uniek onder de overheersende metamorfe graniet in naam).

DRUIVEN: 70% Albariño, 22% witte Caino, 8% Loureiro.

VOORBEREIDING: na koude maceratie van verschillende lengtes afhankelijk van ras, lage temperatuur gisting in roestvrijstalen tanks. Na toevoeging van natuurlijke gist gewonnen uit de eigen wijngaarden van het wijnhuis, wijn koud gestabiliseerd, gefilterd en tenslotte gebotteld.

PAIRING: zalm teriyaki

TEMPERATUUR: 7-10ºC

ALCOHOL: 12.5

Gerrit Van Driesten

Gepubliceerd op 18.05

4 /5

Terras Gauda o Rosal 2018

Wat de kleur betreft die meestal de Rias Baixas heeft, het leek me een diep geel van kleur. Ruikt naar banaan.Alle wijnen van Bodegas Terras Gauda zijn zeer evenwichtig.
Goede aanvulling voor een speciaal vlees.
Ik dronk het met een klant.
Pim Evers

Gepubliceerd op 14.34

4 /5

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: strogeel.
- Neus: zeer complexe aroma's van rijpe perzik, kruiden, oranjebloesem, citrus mandarijn, sinaasappelschil, subtiele minerale tonen, aards, laurier en munt.
- Mond: vlezig, krachtig, gestructureerd en fluweelzacht gevoel, fris, vriendelijk, aangename, intense zuurgraad en een lange afdronk.

APPELLATIE: Rias Baixas.
WIJNGAARD: Albariño en caino van percelen met een lagere hoogte, dat wil zeggen, meer vocht en warmer. Loureiro van wijngaarden grote hoogte en lagere luchtvochtigheid, koeler. Oppervlakte: 117 hectare Albariño, 33 hectare caino wit en 10 hectare Loureiro.
DRUIVEN: 70% Albariño, 22% witte Caino, 8% Loureiro.

Bereiding: na koude maceratie van verschillende lengtes afhankelijk van ras, lage temperatuur gisting in roestvrijstalen tanks. Na toevoeging van natuurlijke gist gewonnen uit de eigen wijngaarden van de wijnmakerij, wijn, koude gestabiliseerd, gefilterd en tenslotte gebotteld.

Bijpassende wijn: teriyaki zalm.
SERVEERTEMPERATUUR: 7-10ºC
ALCOHOL: 12,5%
Gerelateerde meer opinies over Terras Gauda 2018 »

Samenvatting van beoordelingen

(13 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  13
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 13 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Terras Gauda 2017

Juan Manuel Gonzalvo
Juan Manuel Gonzalvo

4/5

Grapefruit, venkel, steenvruchten, scherp, intens, fris. 90 punten

Meningen over Terras Gauda 2015

Juan Manuel Gonzalvo
Juan Manuel Gonzalvo

4/5

Perzik, bloemen, zout, lekker, vriendelijk. 90 punten.

Meningen over Terras Gauda 2014

Juan Manuel Gonzalvo
Juan Manuel Gonzalvo

4/5

Perzik geurende, silex, lekker, vriendelijk. 90 punten.
Terras Gauda 2014 is perfect voor zeevruchten.

Top aanbiedingen Rias Baixas