Trends:

Wijn Ribera del Duero

Bekijk alle producten in Wijn Ribera del Duero

De Ribera del Duero wijnstreek (DO) is gelegen aan de bekken van de rivier de Duero ten zuidoosten van Castilië en León. In totaal meten alle wijngaarden ongeveer 115 bij 35km. Het gebied bevat meer dan 100 dorpen langs de oever van de rivier in vier verschillende provincies: Soria, Segovia, Burgos en Valladolid. De originele naam was Ribera del Duero en deze werd opgericht in 1982. Toen kwamen er een aantal grote wijnmakerijen en merken bij elkaar om een ​​groot gebied te herplanten en vervolgens door middel van goede technologieën Ribera del Duero te creëren.

Vandaag de dag vind je meer dan 240 actieve wijnmakerijen en 8.000 actieve druiventelers werkend aan Ribera del Duero wijnen. In de bodem van het gebied zijn grote delen verontreinigd en onvruchtbaar door krijt en kalksteen in combinatie met met een continentaal klimaat met veel zon en weinig neerslag.

De meer dan 20.700 hectare wijngaarden zijn samen goed voor zo'n 20% van de wijnproductie in Spanje.

Tempranillo is de belangrijkste druif van het gebied en is aanwezig in meer dan 75% van de Ribera del Duero wijnen. Met deze druif is het mogelijk om zowel jonge wijnen als oudere wijnen te produceren. De meest gebruikte druif voor witte wijn is de Albillo. En voor de rode wijn: Tinta del Pais (Tempranillo), Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot en Grenache.

Koop Wijnen van Ribera del Duero online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Ribera del Duero: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Ribera Del Duero: rode

alle zien

Wijn Ribera Del Duero: witte

alle zien

Wijn Ribera Del Duero: rosé

alle zien

Wijn Ribera Del Duero: Robert Parker cijfer

Nieuw in de catalogus

alle zien