Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2014 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Ribera del Duero (Castilla y León, Spanje) |
Wijnkelder: | Bodegas Antídoto |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Tinto Fino |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Best Te Drinken Tot: | 2020 |
Beschrijving van Antídoto 2014
Antídoto 2014 (Tinto Fino)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: kersenrood.
- Neus: fruitig, subtiele houtachtige noten.
- Smaak: zijdeachtige, wulpse, discreet en subtiele afwerking.
OORSPRONGSBENAMING: Ribera del Duero
VINEYARD: Hernando en Sourdais
DRUIVEN: Tinto Fino
AGING: 12 maanden in Franse eiken vaten voor 2 jaar.
BEREIDING: Handmatige oogst. Ontsteeld in vol. Prefermentation en 12 ° C gedurende 6 dagen gisting temperatuur van 25 ° C. malolactische gisting in de tank.
Wijnarrangement: Rood vlees, lamskoteletten, champignons, groenten, wit vlees.
Temperatuur: 16-18 ° C
Alcohol gehalte: 14,5%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
16-18ºC
Experts
-
Ik hield van de neus van het 2014 Antídoto, dat Tempranillo is geproduceerd uit druiven uit het gebied Soto de San Esteban in de provincie Soria, het koeler deel van Ribera del Duero. Ze verhogen langzaam de 600 liter vaten die ze gebruiken (misschien 30% van dit jaar) en de rest van de wijn is verouderd in goed gekruide, vrij neutrale 225 liter Bordeaux vaten. Dit wordt allemaal geproduceerd met gekochte druiven, waarvan ongeveer 30% afkomstig zijn uit de wijngaarden die eigendom zijn van David Hernando. Ik vond het zeer geparfumeerd en open, met karakter, geen eik en een wilde kant daardoor, dat me noordelijk Rhône dacht, op een of andere manier kruiden (denk frambozenblad!). Het verhemelte is middelmatig met fijngehakte tannines en zeer goede balans en frisheid, toegankelijk, maar met voldoende concentratie en ernst om te kunnen staan op voedsel en leeftijd in de fles voor een paar jaar. De neus en het verhemelte zijn in overeenstemming met elkaar: u vindt wat u verwacht. Ik zie een enorme stijging van de kwaliteit in dit vintage. Ik heb een onbottelde 2015 bemonsterd, en hoewel er een beetje oxidatie in de neus was (wat ik vaak in de onbottelde reds vind en me onwillig maakt om monsters te scoren), bleek de gom compact, een beetje rupsen en directer te zijn. Zeer goede prijs. 80.000 flessen geproduceerd.Meer zien