Je hoort vast graag dat…
De Cepa 21 2014 is een wijn met traditionele wortels van de Ribera del Duero, hoewel deze een drang naar innovatie heeft. CEPA 21, de meest representatieve rode wijn van het jonge wijnhuis, werd gekozen door de derde generatie van de familie Moro (de broers José en Javier Moro ) om hun passie te tonen voor het maken van een wijn in een enclave waar de blootstelling aan het weer en de bodem samenkomen om druiven van uitstekende kwaliteit voor te brengen. Deze ideale geografische enclave ontbrak het gewoon aan een kloon van de tempranillo druif voor de productie van de juiste wijn welke hij vandaag is. . Een aantrekkelijk en heerlijke wijn, die met genade de componenten combineert van het fruitige en kruidige, en die geboren werd om te leiden tot een revolutie in de stijl van de wijnen van de Ribera del Duero, waarvan het wijnjaar 2011 reeds 92 punten behaalde in de Wine Spectator en 90 punten voor Robert Parker.
Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2014 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Ribera del Duero (Castilla y León, Spanje) |
Wijnkelder: | Bodega Cepa 21 |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Tempranillo, Tinto Fino, Tinta del País |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Beschrijving van Cepa 21 2014
Cepa 21 2014 (Tempranillo, Tinto Fino en Tinta del País)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: kersenrode kleur en zeer intens aroma behandeld op basis van de primaire geuren.
- Neus: de evolutie van deze wijn gedurende de veroudering is een goede balans tussen de frisheid van fruit en de integratie van de subtiele tonen van eikenhout verstrekt. De 2014 vintage, gekenmerkt door balans en elegantie, uitgedrukt in deze Cepa 21 duidelijk, trouw aan de vintage en de stijl van de wijnmakerij.
- Mond: is rond, evenwichtig en hardnekkig.
OORSPRONGSBENAMING: Ribera del Duero
VINEYARD: Bodega Cepa 21
DRUIVEN: Tinto prima.
Bodems die behoren tot de gemeenten Castrillo de Duero, Pesquera de Duero en Nava de Duero, gekozen voor hun affiniteit edaphological. Present afwisselingen van kalksteen en klei lagen met kleine ontsluitingen van sedimentaire alluviale en zingen. Zijn oorsprong is gedocumenteerd in het Tertiair en meer in het bijzonder tijdens het Mioceen. De leeftijd van de wijngaarden hebben data vóór 1990 planten.
ONTWIKKELING en veroudering: 14 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten en Frans.
Wijnarrangement: gevogelte stoofschotels.
Temperatuur: 16-18 ° C
ALCOHOL:14%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
16-18ºC
Het wijnhuis
Bodega Cepa 21

SA Bodegas Cepa 21 is de nieuwe en ambitieuze project dat wordt geleid door de familie Moro, die een van de meest karakteristieke wijngaarden in de Ribera del Duero Bodegas Emilio Moro heeft. Dit project beoogt de bouw van een moderne, minimalistische en functionele wijnmakerij wijsheid opgedaan in de loop generaties wijnen van moderne snit produceren verenigen.
Meer over het wijnhuis