Trends:

Ribera del Duero

Pago de los Capellanes el Nogal 2015

75cl

GP93Peñín

Pago de los Capellanes el Nogal 2015

44,87€ 39,05€
39,05€ 44,87€
Winkel: Aporvino NL (Spanje) Estimated delivery: 4 dagen
Verzendkosten: 20,40€

-13%

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Ribera del Duero (Castilla y León, Spanje)
Wijnkelder: Pago de los Capellanes
Volume: 75cl
Druiven: Tempranillo
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.5%
Tim Atkin-Score: 95
Pago de los Capellanes presenteert ons deze Pago de los Capellanes el Nogal 2015 (39,05€), een wijn rode uit het gekwalificeerd wijngebied Ribera del Duero met tempranillo druiven uit 2015 en met een alcoholgraad van 14.5º. De beste gerechten die bij deze Pago de los Capellanes el Nogal 2015 passen zijn wild en rood vlees. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 1 punten uit 5 verdient en is in gidsen en vakbladen beoordeeld als penin: 93.

Beschrijving van Pago de los Capellanes el Nogal 2015

Pago de los Capellanes el Nogal 2015 (Tempranillo)

PROEFNOTITIES:

  • View: Een mening heeft soort een intens paarse kardinaal.
  • Neus: Aroma's van gedroogde vruchten en bloemen met een vleugje koffie en zoethout.
  • Mond: De entree is elegant en vlezig het verlaten van een lange afdronk.

APPELLATIE: Ribera de Duero.

WIJNGAARD: De wijngaard Pedrosa de Duero, in Burgos.

GRAPES: 100% Tempranillo.

OUDER WORDEN: 18 maanden in Franse eiken vaten geselecteerd graan.

VOORVOORBEREIDING: De druiven eerder geselecteerde rust gedurende 24 uur gekoeld opgeslagen voor verwerking. Voor een intense aroma maceratie wordt gedaan voor zes dagen met temperaturen onder de 12 ° C. Vervolgens bezaaid met geselecteerde gist en gefermenteerde in eiken fudres. Vervolgens over-encuba bij 26 ° C gedurende 28 opeenvolgende dagen. Malolactische gisting soort treedt langzaam op, die noodzakelijk voor temperen de malolactische kamer bij 22 ° C zonder toevoeging van bacteriën voor 32 dagen in Franse eiken vaten.

WIJNSUGGESTIE: Geroosterd rood vlees, stoofschotels en kazen.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 14%

Meer zien

Hoe te serveren

Serveertemperatuur

16ºC

Het wijnhuis

Pago de los Capellanes

Pago de los Capellanes

Pago de los Capellanes is een naam die afkomstig is van de gemeente waar liggen de wijngaarden en de wijnmakerij. Een betaling is een gebied van land.

Meer over het wijnhuis

Points

GP93Peñín

Reviews van Pago de los Capellanes el Nogal 2015

1

2 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1
Jouw score voor Pago de los Capellanes el Nogal 2015:Waarderen Pago de los Capellanes el Nogal 2015:

4 /5

NOTA DE CATA:
- Vista: Morado intenso, con ribetes azules.
- Nariz: Aromas de flores y frutas frescas, posteriormente aprarecen notas de vainilla, cacao y café. También recuerdos a tabaco y regaliz.

Crianza: 22 meses Uvas: 100% Tempranillo
Meer zien
,

4 /5

Pago de los Capellanes El Nogal  es un vino tinto elaborado en la  D.O. Ribera del Duero  por la bodega  Pago de los Capellanes . El nombre de la bodega tiene muchos años de historia. En el siglo XIV la pedanía de Pedrosa del Duero, población en la que se encuentra la bodega, albergaba una parroquia en la que los capellanes daban misa a cambio de pequeñas parcelas de terreno. Al cabo del tiempo, la parroquia llegó a reunir un extenso pago. Años más tarde las tierras pasaron a manos del Ayuntamiento, aunque para los habitantes de la zona aquellas tierras siempre seguirían siendo el Pago de los Capellanes. Es un monovarietal de la variedad  Tempranillo  elaborado con uva procedente de una única parcela, El Nogal. Una pequeña parcela de 6 hectáreas de producción muy reducida de suelos arcillo-calcáreo. La temperatura en época de maduración puede variar cerca de 20ºC entre el día y la noche. Un fuerte contraste que ayuda a una perfecta maduración de la uva y a conseguir una acidez muy equilibrada. La vendimia se realiza de forma manual. El primer paso de la elaboración consiste en una maceración de la uva realizada a baja temperatura (14ºC), y que se alarga durante 6 días. La fermentación alcohólica tiene lugar durante 28 días, a una temperatura de 26ºC, en conos de madera de roble francés con levaduras autóctonas de la propia viña. Una vez finalizada la fermentación alcohólica pasa a barricas nuevas de roble francés, donde realiza la fermentación maloláctica durante 20 días a una temperatura de 22ºC. Pago de los Capellanes El Nogal  realiza un envejecimiento de 22 meses en barricas nuevas de roble francés de grano seleccionado, rotando por 4 tipos de roble diferentes. una vez finalizada la crianza, se embotella sin filtrar ni clarificar. Un  vino de la Ribera del Duero  elegante y complejo, con una larga vida en botella.  
Meer zien
,

Pago de los Capellanes Nogal 2015

4 /5

Pago de los Capellanes El Nogal Rouge (2015) 750ml, 100% Tempranillo
Meer zien
,

El Nogal 2015

Reviews van andere oogstjaren van Pago de los Capellanes el Nogal 20150201212

4/5

De vrienden gaven het mij om te proeven.
De wijn van is robijnrood, en is dakpan randen van kleur. Licht geuren, in dit Ribera del Duero ,van thee. Slecht bewaard gebleven, ruikt naar fosfor.
Speciaal met vis.
Meer zien
Van ness Schoeman
Pago de los Capellanes Nogal 2012

Andere producten van hetzelfde wijnhuis