Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2018 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Ribera del Duero (Castilla y León, Spanje) |
Wijnkelder: | Bodegas Protos |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Tempranillo, Tinta del País |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Beschrijving van Protos Roble 2018
Protos Roble 2018 (Tempranillo en Tinta del País)
PROEFNOTITIES:
- View: Het is kersenrood met paarse trim. Licht en schoon.
- Neus: krachtig, intens, complex en zeer expressief, met aroma's van vers fruit gemengd met noten van rode bessen en hints van zoete kruiden en geroosterd zacht.
- Mond: fruitig, fris, goede structuur, zoet en evenwichtig, met aangename en zachte tannines. Met de definitieve goedkeuring en persistent.
APPELLATIE: Ribera del Duero
WIJNGAARD: Bodega Protos.
GRAPES: Tempranillo
AGING: Het verouderingsproces wordt uitgevoerd voor een periode van 6 maanden in Amerikaanse eiken vaten. Na het bottelen hun opvoeding is nog eens 6 maanden voordat ze op de markt gebracht.
VOORBEREIDING: De oogst van de variëteit wordt handmatig uitgevoerd en de druiven worden vervolgens getransporteerd naar de wijnmakerij in dozen van 20 kg en onderworpen aan een selectieprocedure tafel. Nadat de steel, worden de geperste druiven en verwerkt voor maceratie met de schillen. Fermentatiewerkwijze wordt uitgevoerd gedurende 15 dagen bij 24 ° C geregeld roestvrijstalen tanks temperatuur.
PAIRING: Rood vlees, wild, vis, rijstgerechten, peulvruchten, groenten, granen, pasta's, soepen, vleeswaren en halfharde kazen.
TEMPERATUUR: 12-16 ° C
ALCOHOL: 14,5%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
16ºC
Het wijnhuis
Bodegas Protos

Protos, die afkomstig is van het Griekse woord voor "eerste", was de trots en het voorrecht van volwassenheid en gemak in de beste en de meest vooraanstaande van de gevonden in het gebied wijnhuizen en de hele tijd te zijn geweest van een erkende handelsmerk.
Meer over het wijnhuis