Trends:

Ribera del Duero

Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017

75cl Inhoud

Tinto Figuero 4 Tempranillo 2018

9,60€
9,60€

Dit product is niet beschikbaar.
Je kunt kopen Tinto Figuero 4 Tempranillo 2018

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Ribera del Duero (Castilla y León, Spanje)
Wijnkelder: Bodegas y viñedos García Figuero
Volume: 75cl
Druiven: Tempranillo
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%
Bodegas y viñedos García Figuero produceert deze Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017 , een wijn rode met herkomstaanduiding Ribera del Duero met geselecteerde tempranillo druiven uit 2017 en met een alcoholgraad van 13º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4,2 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017

Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017 (Tempranillo)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: kers, kardinaal bekleding met goede intensiteit. Schoon, glanzend en met een goede uitstraling.
  • Neus: Complex en doordringend, heel fruitig in het begin, aroma's van rood en zwart fruit, subtiele hout en mineralen.
  • Mond: elegant, glad en fris, zeer goede balans met zachte tannines. Nasmaak van rood fruit. Slepende en aangenaam.

APPELLATIE: Ribera del Duero.

WIJNGAARD: wijngaarden gelegen op 800m boven de zeespiegel en een klimaat ten gunste van sterk contrasterende goede rijping van de druiven.

DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache en Carignan.

VERGRIJZING: Aged in nieuwe (50%) en 1 wijn (75% Amerikaan, 25% French) vaten.

Bereiding: Handmatige oogst in manden van 12 kilo. Vervolgens werd een eigenaardige koude maceratie 2-3 dagen bij 12 °C spontane fermentatie bij een maximum temperatuur van 28 °C, met 2 maal per dag en 1 "délestage" aan het einde van de fermentatie.

Na de gisting uitvoeren maceraat gedurende 15 dagen.

Bijpassende wijn: stoofschotels, wild, wild vogels en pluimvee.

SERVEERTEMPERATUUR: 18 °C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Reviews van Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017

4.2

7 klantbeoordelingen
  • 5
    1
  • 4
    6
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017:Waarderen Tinto Figuero 4 Tempranillo 2017:

4.5/5

Excellent.
Meer zien,

Figuero 4 Meses Roble 2017

4 /5

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: kers, karmozijnrood trim, middelhoog, schoon, wendbaar en zeer glanzende vacht, enkele gekleurde tranen.
- Neus: geurig, vers, veel fruit belasting, in het bijzonder vers rood fruit, noten van zoethout en subtiele bloemen parfums, herinneringen aan ouderschap subtiele en elegante
- Mond: fris, aangenaam, vriendelijk, groot en smakelijke manier, perfect uitgebalanceerde zuurgraad, drogen tannines, een lange afdronk.

APPELLATIE: Ribera del Duero.
VINES: Bodegas y viñedos García Figuero
GRAPES: Tempranillo.

OUDER WORDEN: 4 maanden in vaten van Franse en Amerikaanse eik.
Bereiding: wijnbereiding door zwaartekracht via de OVI systeem van kranen getransporteerd kleine tanks slangen en pompen, een korte pre-fermentatie koud maceratie voorkomen. Na een geleidelijke temperatuurstijging van spontane gisting wort deposito's.

WIJNSUGGESTIE: voorgerechten, rijst met vlees, gebraden vlees, gevogelte, gegrild wit vlees, rood vlees gegrild lamsvlees gegrild vlees en gegrilde groenten.
SERVEERTEMPERATUUR: 14-16 °C
ALCOHOL: 13,5%
Meer zien
,

Figuero 4 Tempranillo 2017

4 /5

PROEFNOTITIES:
- View: robe, overwicht van granaten in een schone en heldere achtergrond, overvloedige tranen.
- Neus: geroosterde noten, kruidig ​​fondsen, slapende fruit onder het hout, rijpe bramen vermengd met frambozen en bosbessen.
- Mond: Matig zuurgraad, ronde wijn, goed gestructureerde, zoete tannines en fluwelig tempranillo eigen stap-voor-zacht in de mond in zijn beginfase en een elegante en lange afdronk.

APPELLATIE: Ribera del Duero.
WIJNGAARD: wijngaarden gelegen op 800m boven de zeespiegel.
GRAPES: Tempranillo.

Veroudering: Gerijpt in nieuwe eiken vaten (50%) en wijn (75% Amerikaanse en 25% het Frans). Beboeten met eiwit, het bottelen en de rijping op fles tot marketing.
Bereiding: Handmatige oogst in manden van 12 kilo. Vervolgens, waardoor een bijzonder koude maceratie 2-3 dagen bij 12 °C spontane fermentatie uitgevoerd bij een maximum temperatuur van 28 °C, met 2 maal per dag en 1 "délestage" aan het einde van de fermentatie. Maceraat gedurende 15 dagen.

Bijpassende wijn: stoofschotels, wild, wild vogels en pluimvee.
SERVEERTEMPERATUUR: 18 °C
ALCOHOL: 13,5%
Meer zien
,

Figuero 4 Meses Roble 2017

4 /5

Meer zien
,

Figuero 4 Meses Roble 2017 was het beste bier

Reviews van andere oogstjaren van Tinto Figuero 4 Tempranillo 201720152014

3.5/5

zwart, kruidig, koffie, direct, droog fruit. 89 punten
Meer zien
Juan Manuel Gonzalvo
Figuero 4 Meses Roble 2015

4/5

vriendelijk en vlezige wijn, goede prijs
Meer zien
Pedro Caceres Saavedra
Figuero 4 Meses Roble 2014