Trends:

Wijn Rioja

Bekijk alle producten in Wijn Rioja

De rioja-wijnstreek is onderverdeeld in drie deelgebieden in de vallei van de Ebro, namelijk: Rioja Alavesa, Rioja Alta en Rioja Baja. De Rioja Alavesa sub-streek heeft een oppervlakte van meer dan 11.000 hectare en produceert rode wijnen gerijpt in eiken vaten, ideaal voor dagelijkse consumptie (jonge wijnen). De Rioja Alta, produceert op meer dan 20.000 hectare wijngaard, wijnen van middelmatige kwaliteit met een hoge zuurgraad, perfect voor houtrijping. De Rioja Baja streek, wordt beïnvloed door een mediterraan klimaat. Deze wijngaarden van ongeveer 18.000 hectare, produceren een rode wijn met een hoger alcohol percentage..

De Rioja wijnen behoren tot de eersten met het certificaat DOCa. Gemiddeld word er zo'n 250 miljoen liter Rioja wijn jaarlijkse geproducteert (75% rode wijn en 25% witte wijn en rosé). Er zijn meer dan 19.000 druiventelers en meer dan 1.200 wijnhuizen actief met de productie van Rioja wijnen. 70% Van deze productie word verkocht in Spanje.

De meest kenmerkende druif gebruikt in Rioja wijnen is de Tempranillo, afkomstig uit het gebied en meestal gerijpt in eiken vaten. Daarnaast worden voor de rode wijnen ook de volgende druivenrassen gebruikt: Garnacha, Graciano, Mazuelo en monastel Maturano. Veel gebruikte witte druiven rassen zijn: Viura, Garnacha Blanca, Malvasia, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo, Tempranillo Blanco en Maturana Blanca.

Koop Wijnen van Rioja online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Rioja: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Rioja: rode

alle zien

Wijn Rioja: witte

alle zien

Wijn Rioja: mousserende

alle zien

Wijn Rioja: Robert Parker cijfer