Kenmerken
Soort Wijn: | witte Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2015 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Rioja (La Rioja, Spanje) |
Wijnkelder: | Marqués de Murrieta |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Viura |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Rijping: | Jong |
Beschrijving van Capellania 2015
Capellania 2015 (Viura)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: strogeel met groene flits.
- Neus: glad, licht minerale en subtiele tonen van wilde bloemen, citrusvruchten, citroenschil, abrikoos, peer, appel, noten, honing, vanille, rozemarijn en tijm.
- Mond: milde smaak, vers, complex en goed gebalanceerd met een romige textuur en een geringe diepte in de mond. Pose noten van rode appels en amandelen.
APPELLATIE: Rioja (La Rioja, Spanje).
WIJNGAARD: Marqués de Murrieta.
GRAPES: Viura.
AGING: Madura in roestvrij staal en in de fles voor 12 maanden.
VOORBEREIDING: De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens ontsteeld, gevolgd door koude maceratie van de huid gedurende 10 uur, vervolgens zacht drukken. Geeft een alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 15 ° C.
WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten, zeevruchten, risotto, stoofschotels, kazen, vegetarische gerechten en kruidig.
TEMPERATUUR: 8-10 ° C
ALCOHOL: 12%
Het wijnhuis
Marqués de Murrieta

Bodegas Marques de Murrieta is een familiebedrijf met een lange traditie in de Rioja. Een project op basis van de vereniging van de wijnen met de vertrouwde 'look. Haar geschiedenis gaat terug tot 1852 met Luciano de Murrieta.
Meer over het wijnhuisReviews van Capellania 2015
Marqués de Murrieta Capellanía Reserva 2008
Andere producten van hetzelfde wijnhuis
Capellania en España
Je kunt Capellania 2015 kopen ook in ...
- Capellania 2015 (AT)
- Capellania 2015 (PT)
PROEFNOTITIES:
APPELLATIE: Rioja.
WIJNGAARD: Naam: Betaling aalmoezeniers, wijngaard geplant in 1945-485 meter in de hoogste van het landgoed Ygay deel.
GRAPES: Viura.
OUDER WORDEN: 15 maanden in vaten van 225 liter Franse eiken.
VOORBEREIDING: De oogst gebeurt manueel en vindt plaats tijdens de maanden september. Clusters eerder gemalen, geperst met een zachte behandeling die het mogelijk maakt om de smaak van de druiven te extraheren. Na deze in te drukken en een keer vrijgegeven wort hun vaste delen, gebeurt dit te gisten in een grote roestvrij stalen tank bij een gecontroleerde temperatuur gedurende een periode van 24 dagen.
WIJNSUGGESTIE: gerechten zoals gegrilde vis, gevogelte geroosterd en gerookte zalm evenals augurken en desserts gemaakt met fruit.
TEMPERATUUR: 13-15ºC
ALCOHOL: 13%