Trends:

Rioja

Carlos Serres Gran Reserva 2008

75cl

22,11€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2008 Andere wijnjaren
2010, 2005 en 1980
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Rioja (La Rioja, Spanje)
Wijnkelder: Bodegas Carlos Serres
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Bodegas Carlos Serres produceert deze Carlos Serres Gran Reserva 2008 , een wijn rode met herkomstaanduiding Rioja met de beste druiventrossen uit het wijnjaar 2008 en wiens alcoholgraad is 13.5º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Bereiding van Carlos Serres Gran Reserva 2008

Carlos Serres Gran Reserva 2008

Bodegas Carlos Serres

Carlos (Charles) Serres werd geboren in Orléans in 1862 en was een bekende wijn consultant bij Alfonse Vigier hem belast met het vinden van een wijngebied buiten Frankrijk die in staat zijn om hoge kwaliteit wijnen te produceren was.

Serres was al komen over een unieke terroir tijdens zijn vele reizen die hem deed denken aan de beste terroirs in Bordeaux. In de buurt van een klein stadje genaamd Haro in een regio die bekend staat als Rioja. In 1885 verhuisde Carlos Serres naar Haro om een ​​nieuwe stijl van de wijn vast te stellen met een internationaal profiel en een Bordeaux ziel.

In 1896, Carlos Serres vestigde de eerste Winery geregistreerd als een 'export koopman' met als doel te voldoen aan de smaak en de eetlust van de internationale wijn consument. Het oorspronkelijke gebouw was in de beroemde Barrio de La Estacion naast Haro het treinstation. Het was daar dat Carlos Serres bracht zijn Franse wijnbouwtradities te oefenen op de vinificatie en de veroudering van zijn nieuwe wijnen en ook reed de business' focus op export van zijn wijnen. Tegen het midden van de 20e eeuw de wijnmakerij werd verplaatst naar de huidige locatie door de noodzaak om te groeien en uit te breiden.

Het wijnhuis respecteert nog steeds de erfenis en de tradities van de oprichter. Concrete tanks beschermen fruitkarakters en uitingen van elk van de rassen met de continue micro-zuurstof geproduceerd door hun natuurlijke porositeit.

Bordeaux-stijl, opgesteld door Carlos Serres, waardoor de wijn zijn pittige, vanille, nog komt uit het gebruik van Franse en Amerikaanse eiken vaten uit de beste kuipers, sluimerende in een nieuw vat kelder 5000.

Meer zien

Reviews van Carlos Serres Gran Reserva 2008

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Carlos Serres Gran Reserva 2008:Waarderen Carlos Serres Gran Reserva 2008:

4 /5

Het beste van Bodegas Carlos Serres als het eind van de maaltijd. Ze openden het op een evenement gerelateerd aan de wijn.
Aangename kleur. Ik merkte aroma's van bramen op. Houtachtige smaak, ik weet niet of naar de druiven of naar het vat.
Meer zien
,

Bodegas Carlos Serres Gran Reserva 2008

Reviews van andere oogstjaren van Carlos Serres Gran Reserva 2008201020051980

4/5

We dronken de fles al een tijd met vrienden en een goed gesprek.
Mooie en aangename kleur . Rijke geuren van gedroogde vruchten. Hij gaf me een indruk van zoetheid.
Niet steken met vis.
Meer zien

4/5

Donkerrood en erg dicht. Klaarblijkelijke geur van aalbessen. Een erg dicht rode.
Het best van het voedsel.
Ze gaven het aan mij tot een compromis om het te proeven.
Meer zien

4/5

Bigarreaurood. Worden opgemerkt de aroma's van geroosterd brood.Het deed me denken aan verbrand hout, maar het was een aangename smaak.
Een rode dat stond tegenover het voedsel.
Smaakte mijn vrienden deze Carlos Serres Gran Reserva .
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis