Je hoort vast graag dat…
Diamante is een Spaans juweeltje. Waarschijnlijk bewijs dat goede smaak niet altijd duur is. Robert Parker "The Wine Advocate" gaf deze wijn 86 punten, een deelde daarmee de mening van het Institute of Beverage Tasting. Wine Enthusiast gaf het 85 punten en in 'Sélecions Mondiales' in Canada won Diamante brons.
Hebben we al gezegd dat er geen andere Spaanse witte wijn in La Rioja is met hogere verkoopcijfers in Spanje? Maar ook in Mexico is deze Diamante de nummer 1 van alle witte wijnen van meer dan $7. Diamante bewijst dat goede smaak niet altijd duur hoeft te zijn.
Kenmerken
Soort Wijn: | witte Wijn |
---|---|
Andere Wijnjaren: | Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Rioja (La Rioja, Spanje) |
Wijnkelder: | Bodegas Franco-Españolas |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Malvasía, Viura |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 11,5% |
Beschrijving van Diamante
Diamante (Malvasía en Viura)
PROEFNOTITIES van Diamante :
- Uitzicht: strogele kleur met gouden tinten.
- Neus: frisse bloemige aroma's en toetsen van rijp fruit.
- Mond: zacht en romig
APPELLATIE: Rioja
WIJNGAARD: Bodegas Franco-Españolas
DRUIVEN: Malvasía, Viura,
VOORBEREIDING: De druiven worden door een roestvaststalen trechter gevoerd en worden ontsteeld en licht geplet. Vervolgens blijven de huid, pulp, zaden en sap ongeveer 14 uur in roestvrijstalen tanks in contact met een temperatuur van 10ºC. Na extractie wordt de most gefermenteerd bij een gemiddelde temperatuur van 16 ° C. De gisting wordt gestopt om de natuurlijke suikers te behouden die deze wijn zijn unieke persoonlijkheid geven
PAARING: Desserts, hapjes, vis, pasta, rijst, zeevruchten
TEMPERATUUR: 8ºC
ALCOHOL: 11,5%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
8ºC