Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2016 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Rioja (La Rioja, Spanje) |
Wijnkelder: | Bodegas Muga |
Inhoud: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Graciano, Mazuelo, Tempranillo |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Jeb Dunnuck Scoort: | 99 |
Tim Atkin-Score: | 97 |
Beschrijving van Torre Muga 2016
Torre Muga 2016 (Graciano, Mazuelo en Tempranillo)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: het vinden van een wijn die wordt geleverd met dichte tranen aanduiding van een wijn van grote elegantie. Paarse bekleding die ons zijn jeugd weerspiegelt.
- Neus: fris en evenwichtig. Kruiden en snoep.
- Mond: De mond drukt een zoete, elegante tannines met een zuurgraad die het gehemelte in evenwicht brengt. aantekeningen van zoethout en peper weer aanwezig verschijnen. zeer persistent wijn, elegant, vriendelijk en openhartig.
APPELLATIE: Rioja, Spanje.
WIJNGAARD: Bodegas Mugas.
DRUIVEN: Tempranillo 75%, 15% en 10% Graciano Mazuelo.
VEROUDERING: de leeftijd van 18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten Allier Department. Voorafgaand aan het bottelen een kleine verduidelijking wordt gemaakt met vers ei wit.
VOORVOORBEREIDING: De gisting gebeurt altijd natuurlijk en spontaan. De druiven fermenteren in houten tanks zonder temperatuurregeling met inheemse gisten. Maceratie is variabel, maar kan worden verlengd tot twee of drie weken.
WIJNSUGGESTIE: Deze wijn kan koppelen met de lange rijping rood vlees, wild of niet genieten van het alleen. Op zijn beurt adviseer ik wit paar met gegrilde vis.
TEMPERATUUR: 16-18 ° C
ALCOHOL: 14%
NOTA DE CATA:
DENOMINACIÓN DE ORIGEN: Rioja, España.
VIÑEDO: Bodegas Mugas.
UVAS: Tempranillo 75%, Mazuelo 15% y Graciano 10%.
ENVEJECIMIENTO: Crianza durante 18 meses en barricas nuevas de roble francés del departamento de Allier. Previo al embotellado se realiza una ligera clarificación con clara de huevo fresco.
ELABORACIÓN: La fermentación se produce siempre de forma natural y espontánea. La uva fermentará siempre en depósitos de madera sin control de temperaturas con levaduras indígenas. La maceración es variable, pero puede prolongarse hasta 2 o 3 semanas.
MARIDAJE DEL VINO: Este vino lo podemos maridar con carnes rojas de larga maduración, caza o en su defecto disfrutarlo por sí solo. A su vez recomendamos maridarlo con pescados blancos a la brasa.
TEMPERATURA DE SERVICIO RECOMENDADA: 16-18°C
GRADUACIÓN ALCOHÓLICA: 14%