Rosso Di Montalcino
Col d'Orcia la Banditella Rosso di Montalcino Bio 2016
75clCol d'Orcia la Banditella Rosso di Montalcino Bio 2016

Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2016 |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Rosso Di Montalcino (Toscane, Italië) |
Wijnkelder: | Col d'Orcia |
Volume: | 75cl |
Bio: | |
Druiven: | Prugnolo Gentile, Sangiovese |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 15% |
Beschrijving van Col d'Orcia la Banditella Rosso di Montalcino Bio 2016
Col d'Orcia la Banditella Rosso di Montalcino Bio 2016 (Prugnolo Gentile en Sangiovese)
PROEFNOTITIES:
- View: in het prachtige glas diepe robijnrode met paarse reflecties.
- Neus: Waargenomen rijp rood fruit aroma's met geroosterde smaken en hints van vanille vrijgegeven door de eik.
- Mond: De smaak is krachtig, met goed geïntegreerde tannines presenteren, met een lange afdronk.
APPELLATIE: Rosso di Montalcino.
WIJNGAARD: Col d'Orcia.
GRAPES: Prugnolo Gentile, Sangiovese.
VEROUDERING: Vergrijzing in vaten (eik Allier, Fontainebleau en Blois) voor meer dan een jaar.
VOORVOORBEREIDING: middellange in kort en breed tanks bij een temperatuur gecontroleerde Maceration nooit hoger zijn dan 28 ° C, om vers fruit en een lange levensduur te behouden. Twee uitstulpingen dagelijks in combinatie met 2 délestains in de derde en vijfde dag van fermentatie geeft efficiënte extractie, maar gevoelig kleur en tannine.
WIJNSUGGESTIE: Ideaal met vlees, gevogelte en kazen.
TEMPERATUUR: 16-18 ° C
ALCOHOL: 15%